Alcanar promou l’ús de la bicicleta per anar a l’escola

L'Ajuntament d'Alcanar, l'Escola Joan Baptista Serra i la Policia Local endeguen el projecte "Anem en bici a l'escola"

Imatge exterior de l'Escola Joan Baptista Serra.
Imatge exterior de l'Escola Joan Baptista Serra. | Google maps
Aguaita.cat
25 de setembre del 2020
Actualitzat a les 16:42h
Alcanar ha participat en la Setmana Europea de la Mobilitat, que s'ha celebrat del 16 al 22 de setembre, on es promouen hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables. El lema d'enguany ha estat: 'Per una mobilitat sense emissions', amb l'objectiu d'emprendre mesures per arribar a neutralitzar les emissions de carboni el 2050.

Per tal d'estimular un comportament ciutadà respectuós en relació amb l'ús del vehicle i la mobilitat segura, l'Ajuntament d'Alcanar, l'Escola Joan Baptista Serra i la Policia Local d'Alcanar han endegat el projecte "Anem en bici a l'escola" per a promoure l'ús de la bicicleta entre els alumnes de cicle superior.

El projecte pretén que els infants del poble guanyen autonomia personal i qualitat de vida mentre van i vénen sols a l'escola, promovent alhora un compromís cap a la comunitat.
“La iniciativa és un tornar a la nostra infantesa. Tornar a aquells temps en què fer-nos grans era anar en bici a les escoles noves”, destaca Josep Forcadell, director de l’Escola Joan Baptista Serra.

Per aconseguir-ho  és necessari incidir tant en la població infantil com en les persones adultes, per això la Policia Local impartirà formacions als infants perquè coneguen les diferents rutes segures per arribar a l'escola i perquè ho facen extensiu als seus pares i mares.

L'objectiu pedagògic, segons Maribel Ramon, regidora d'Educació, és "fer reflexionar l'alumnat sobre la importància de desplaçar-se a peu o en bicicleta pel municipi i sobre com afecta la nostra salut l'ús excessiu del transport motoritzat".

Jordi Bort, regidor de Medi Ambient, afegix que "d'una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que genera tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. De l'altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física i, per tant, hàbits de vida poc saludables".