Tot a punt per a la 4a Bicicletada per les Terres de l’Ebre

Jóvens de les Terres de l'Ebre centrarà l'esdeveniment en el Montsià per denunciar el pla de conca i el Castor, entre d'altres

Redacció
14 d'abril del 2014
Imatge del cartell de la 4a bicicletada
Imatge del cartell de la 4a bicicletada | Cedida


El col·lectiu Jóvens de les Terres de l’Ebre realitzarà enguany la 4a edició de la Bicicletada per les Terres de l’Ebre i el Sénia els dies 17, 18 i 19 d’abril, durant les vacances de Setmana Santa. Amb el lema Pedalant pel territori: lluita, festa i rebombori!, esta nova edició seguirà l’essència de les bicicletades anteriors: un ambient lúdic festiu amb un marcat caràcter reivindicatiu i la voluntat de donar a conèixer les resistències i alternatives que s’estan teixint arreu de les Terres de l’Ebre i el Sénia.

L’objectiu de la bicicletada és convertir-la en un espai de trobada i convivència amb els diferents col·lectius i entitats que lluiten pels drets socials i la defensa del territori, "per tal de posar plantejaments en comú i avançar plegats cap a un futur digne a les nostres terres", segons expliquen en una nota de premsa, així com "denunciar tots els projectes especulatius que exploten els recursos naturals i l’escassa democràcia en què es duen a terme".

El recorregut d’esta 4a edició variarà una mica, no comença a la Terra Alta, com la de l'any passat, i tindrà com a punts forts el Montsià, el Delta de l’Ebre i poblacions del Sénia. El punt d’inici serà Tortosa, amb parada a Amposta i Alcanar, i el tercer dia es tornarà a fer la celebració final a Ulldecona.

Entre les múltiples activitats de cultura popular, xarrades i concerts, destaquen la lluita contra el Pla de Conca de l’Ebre com un dels eixos d’esta edició i a la qual es dedicaran diverses activitats, com la penjada de pancarta gegant al pont d’Amposta amb la presència de la Plataforma en Defensa de l’Ebre. Una altra activitat serà una cercavila pels pisos buits d’Amposta organitzat per la PAH Terres de l’Ebre. El tercer dia, la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia també tindrà protagonisme, amb una acció conjunta pel tancament immediat del Castor. I per últim, enguany s'incorpora una nova temàtica, des del pont de l’Olivar, Jóvens de les Terres de l'Ebre remarcarà que "el Sénia no és frontera, sinó que és la unió de tot un poble".

El preu de la inscripció dels tres dies és de 30 euros, que inclouen totes les menjades, espai per a dormir, assistència tècnica per a les bicicletes i l’entrada al concert final. Totes les activitats, però, queden obertes a tothom qui es vulga afegir i que no faça el seguiment complet de la bicicletada.

La 4a Bicicletada per les Terres de l'Ebre ha estat possible gràcies a la col·laboració del Casal Popular Panxampla, Dimarts al Llar, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca Terres de l’Ebre (PAH), Arran el Sénia, l’Associació AMICS d’Ulldecona, CSA Can Vies, la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE), la Plataforma en defensa de les Terres del Sénia, la CUP d’Ulldeonca, l’Ajuntament d’Amposta, l’Ajuntament d’Alcanar i l’Ajuntament d’Ulldecona.