La Ràpita es promocionarà als països asiàtics amb 'Saborea España'

La població del Montsià acull l'assemblea anual de la xarxa gastronòmica

Redacció
11 d'abril del 2014
Imatge dels representants de les 20 destinacions gastronòmiques de Saborea España
Imatge dels representants de les 20 destinacions gastronòmiques de Saborea España | Cedida
Imatge dels representants de les 20 destinacions gastronòmiques de Saborea España. Foto: Cedida

Els diferents representants de l'Associació de Destinacions Gastronòmics per a la Promoció del Turisme Gastronòmic van celebrar ahir dijous l’Assemblea General d'este 2014 a la Ràpita. Hi van formar part de la trobada els representants de les 20 destinacions que actualment constitueixen Saborea España.

En esta trobada es va abordar el pla de treball de l'Associació establert per al 2014 que inclou, entre altres assumptes, la posada en marxa d'una tasca d'assessoria a empresaris i destinacions, la promoció nacional en línia de la marca i la seva promoció internacional per mitjà de presentacions en els mercats alemany , francès i britànic.

Segons la presidenta de Saborea España, Mercedes Cantalapiedra, la xarxa Saborea España s’ha marcat dos objectius bàsics per a este 2014: “consolidar-nos com destinació nacional i donar el salt a l'exterior. En els últims anys s'ha fet tímidament i volem que en aquest 2014 reforçar la presència en països europeus i asiàtics”.

L’Assemblea va servir també per presentar altres projectes que es desenvoluparan durant este 2014 com ara l'aplicació de la marca Saborea España com a segell de qualitat per a productes agroalimentaris, el desenvolupament d'una central de reserves d'hosteleria i la creació d'una xarxa de restaurants a l'estranger.

Per la seua banda, l’alcalde de la Ràpita Joan Martín Masdeu va assenyalar la importància que el municipi del Montsià haja acollit esta trobada. Som una destinació incipient però a la vegada amb un potencial que ningú pot amagar. Som reserva de la biosfera, tenim uns productes de la pesca i l’agricultura de gran qualitat i restauradors de primer nivell”, va declarar, tot plegat, sense perjudici que la marca “España” haja d’estar en contradicció, assegura amb el procés sobiranista “tenim els nostres ideals i aspiracions però estem condemnats a anar tots de la mà. Estem en un país que té una riquesa gastronòmica i culinària increïble, lluny de fer cap tipus de diferència, això ens uneix a tots”.

L'Associació Espanyola de Destinacions per a la Promoció del Turisme Gastronòmic és un dels socis promotors de Saborea España. Actualment , els 20 destins que la formen són la Corunya, Badajoz, Cambrils, Ciudad Real, Lanzarote, Lleida, Logronyo, Madrid, Menorca, Múrcia , Ourense, Pamplona, Sant Carles de la Ràpita, Segòvia, Sevilla, Tenerife, València, Valladolid, Vinaròs i Saragossa .