Benestar Social obrirà dos cases d'infants a Tortosa i Gandesa

En quatre mesos també es posarà en marxa un Centre Obert per a infants i adolescents a Móra d'Ebre | En el Consell de Direcció del Govern també s'ha anunciat la millora de la carretera T-330 a Horta de Sant Joan

Redacció
08 d'abril del 2014
El Consell de Direcció de l'Administració Territorial s'ha reunit avui a Tortosa.
El Consell de Direcció de l'Administració Territorial s'ha reunit avui a Tortosa. | Govern de la Generalitat
El Consell de Direcció de l'Administració Territorial s'ha reunit avui a Tortosa. Foto: Govern de la Generalitat

El departament de Benestar Social i Família obrirà d’aquí a dos mesos dos cases d’infants a Gandesa i Tortosa, segons ha anunciat avui el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, després del Consell de Direcció de l’Administració Territorial. Les dos cases d’infants seran les primeres de la demarcació de Tarragona.

El projecte va adreçat a infants majors de 12 anys en risc i les seues famílies. Es tracta “d’un recurs residencial preventiu, per a un total de 8 infants en cadascuna de les cases però també per a les famílies, per evitar arribar a la tutela administrativa”, ha explicat Pallarès. “Un recurs amb què no comptàvem a les Terres de l’Ebre i que ens permetrà cobrir les necessitats que tenim” – ha destacat la directora territorial de Benestar Social i Família, Manolita Cid. Alhora permetran crear llocs de treballs, ja que concretament els dos centres comptaran amb 5 educadors social i 2 treballadors familiars cadascun.

Estes dos cases d’infants s’ubicaran en edificis existents condicionats adequadament. En el cas de Tortosa, s’habilitarà en uns pisos propietat de l’Ajuntament al carrer Rasquera, al barri de Remolins. Segons el govern, aquests equipaments cobriran, juntament amb el Centre Obert que el Departament també està projectant a Móra d’Ebre, l’atenció a la infància i l’adolescència a les comarques de la Terra Alta i la Ribera d’Ebre. El centre de Móra d’Ebre, que es preveu posar en marxa en quatre mesos, ha de donar suport als infants i adolescents des de que surten de l’escola fins que marxen a casa a la nit.

Millora a la T-330 a Horta de Sant Joan

També en el Consell de Direcció s’han presentat les obres de millora a la T-330 a Horta de Sant Joan, que ha aprovat avui mateix el Govern, per garantir la seguretat viària. L’execució dels treballs, que començaran de manera imminent, consistiran en la protecció d’un mur de la carretera, amb un pressupost de 200.000 euros. Es preveu que els treballs, que poden comportar alguna afectació puntual al trànsit, tinguen una durada de dos mesos.