Urtasun anuncia a l’Ebre que lluitarà contra el pla de conca i el Castor a Europa

El candidat d'ICV a les eleccions europees del proper mes de maig exposa a Tortosa les línies d'actuació que vol dur a terme al Parlament Europeu | També expressa el rebuig a les retallades i la defensa del dret a decidir

Redacció
08 d'abril del 2014
Un moment de a roda de premsa que ha tingut lloc este migdia a Tortosa.
Un moment de a roda de premsa que ha tingut lloc este migdia a Tortosa. | ICV
Un moment de a roda de premsa que ha tingut lloc este migdia a Tortosa. Foto: ICV

El candidat d’ICV a les eleccions europees, Ernest Urtasun, acompanyat dela tortosina Montse Castellà, que també figura a les llistes de la formació com a independent, i del coordinador d’ICV a les Terres de l’Ebre, Jordi Jordan, ha comparegut avui en roda de premsa a Tortosa per anunciar les línies d’actuació que durà a terme en el Parlament europeu. Entre els temes relacionats amb les Terres de l’Ebre que Urtasun ha anunciat traslladar i defensar a Europa hi ha “la denúncia contra el pla de conca perquè els cabals ecològics que contempla per al tram final de l’Ebre impliquen un incompliment de la directiva marc”. També entre les prioritats hi haurà “la lluita pel tancament del magatzem de gas Castor”, ha explicat Urtasun a aguaita.cat. En un àmbit més general, també pensa dur a terme polítiques de rebuig a l’austeritat i contra les retallades, i pel dret a decidir de Catalunya a Europa.

De fet, Urtasun ha assegurat a la roda de premsa que “estes eleccions europees són les més importants perquè hem de rebutjar l’austeritat i les retallades que ens imposen l’Europa de dretes amb el suport de partits catalans com el PP, PSC i CiU, els quals les han defensat i aplicat sense crítica”.

Ernest Urtasun, llicenciat en econòmiques per la UB, màster en relacions internacionals i diplomat de professió, ha estat assessor de l’eurodiputat Raül Romeva durant 4 anys. És per això que Urtasun ha recordat que “avui dia a Europa es decideixen moltes de les polítiques que ens afecten, com les retallades en sanitat a l’hospital Verge de la Cinta, per posar un exemple, i cal que anem a votar per dir prou a Merkel, Rayoy i Mas, els quals només creen més desigualtat amb uns índex d’atur i pobresa inacceptables la qual cosa contrasta amb una minoria que s’està enriquint”.
Montse Castellà, per la seua banda, ha afirmat que “després d’estar vinculada des de sempre a moviments socials diversos arriba un moment que has de donar un pas més, per simbòlic que siga; sóc dona de megàfon i pancarta, de lluita al carrer i no tant de perfil polític, però la coherència t’ha de portar a donar suport a aquelles sigles que tu creus que estan fent millor les coses, sempre en un segon pla i sense deixar mai la lluita al carrer i als escenaris, que són els meus espais naturals de compromís amb la societat i la vida”. La cantautora tortosina, a més, ha afegit “acceptant anar a les llistes contribuixo a visualitzar totes aquelles causes que reivindico des del carrer i des de l’escenari: medi ambient (actualment amb especial atenció al riu Ebre, el projecte Castor), transport públic (sobretot pel que fa a servei ferroviari), ensenyament i sanitat, drets de la dona, justícia social, entre altres lluites”.