Territori tomba un projecte de parc eòlic que s'havia d'instal·lar entre Tivissa i l'Ametlla de Mar

"La Mar" preveia alçar 8 aerogeneradors

per Aguaita.cat , Tortosa, 21 de juliol de 2020 a les 09:47 |
En blau, posició dels aerogeneradors de | Gepec-EdC
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de juliol de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Ponència Ambiental, òrgan adscrit al Departament de Territori i Sostenibilitat, ha dictaminat amb caràcter desfavorable la viabilitat de l'emplaçament de l'avantprojecte de projecte eòlic "La Mar" als termes de Tivissa i l'Ametlla de Mar, atès que existeixen elements determinants que es consideren "insalvables", relatius al Decret Llei 16/2019.
 

El projecte "La Mar" forma part dels quatre projectes eòlics que l'empresa portuguesa EdP Renovaveis tenia projectat construir com a part d'un complex industrial de dimensions gegantines situat als termes de Tivissa, El Perelló, L'Ametlla de Mar i Vandellòs-Hospitalet de l'Infant.

"La Mar", amb una potència de producció d'energia eòlica de 32 MW generada per 8 molins de 4 MW, era el més petit dels quatre fragments en els que la multinacional portuguesa va subdividir este "monstre eòlic", tal com ha qualificat l'organització ecologista Gepec-EdC.


Gepec-EdC recorda que esta macro-central eòlica anava situada dins un queixal de la Xarxa Natura 2000 que en el seu dia va quedar sense protecció "per interessos merament especulatius". 

Els ecologistes consideren que la fragmentació en projectes més petits es fa "en frau de Llei", vulnerant les competències de la Llei d'Avaluació Ambiental 21/2013, d'àmbit estatal, i altres preceptes legals com la "identitat substancial" i l'"acumulació" que obliga a l'administració a tramitar conjuntament aquells projectes que tenen una "connexió íntima", com el fet de compartir la mateixa línia d'evacuació, les mateixes subestacions, i el fet d'haver-se tramitat conjuntament en temps i forma per part del mateix promotor.

 

Participació