Set nous casos de coronavirus a la Ràpita, 6 dels quals relacionats amb el brot originat al Perelló

Els 6 casos corresponen a un mateix entorn familiar

Centre d'Atenció Primària de la Ràpita.
Centre d'Atenció Primària de la Ràpita. | Google maps
Aguaita.cat
13 de juliol del 2020
Actualitzat a les 14:08h
L'Ajuntament de la Ràpita ha informat este matí que, segons li ha confirmat la Regió Sanitària de les Terres de l'Ebre, s'han diagnosticat 7 casos positius per Covid-19 al municipi.

Les autoritats sanitàries han comunicat que 6 d'estos casos pertanyen al mateix entorn familiar i que el contagi està relacionat amb el brot del Perelló.

Els 7 nous casos corresponen a la setmana entre el 6 i el 12 de juliol, tot i que els darrers resultats de les proves PCR en este nucli familiar van arribar este cap de setmana. 

Amb estos nous casos, el nombre de positius des de l'inici de la pandèmia a la Ràpita suma un total de 18. Cal destacar, però, que fins al 23 de juny, data en què va finalitzar l'estat d'alarma s'havien acumulat en total 11 casos, tot ells ja recuperats. 

En menys de 4 setmanes, per tant, el nombre de casos ha experimentat un repunt que s'aproxima a tots els acumulats en 100 dies de confinament (14 setmanes).

Tots els nous casos diagnosticats, i els seus contactes, es troben en aïllament domiciliari i sota seguiment dels equips mèdics. No hi ha cap persona hospitalitzada.

Des del consistori es recorda la necessitat de seguir les normes de seguretat i de ser responsables davant la situació de remuntada de la pandèmia al territori. Així ho ha subratllat l'alcalde del municipi, Josep Caparrós, en un videocomunicat: