Els ajuntaments de banda i banda del Sénia fan front comú davant el Castor

EP
04 d'abril del 2014
Imatge de la reunió
Imatge de la reunió | Europa Press
Els alcaldes d'Alcanar, la Ràpita, Ulldecona, Benicarló, Vinaròs i Peníscola han signat el compromís que van consensuar el passat mes de desembre amb l'objectiu de promoure la investigació tècnica necessària per a l'esclariment de les causes de l'activitat sismològica detectada a la zona des de l'inici de la injecció de gas a la planta d'emmagatzematge del Castor. 

Els ajuntaments d'estes localitats intenten amb este acord disposar d'assistència jurídica per a la defensa de l'interès comú, controlar el desenvolupament de les activitats administratives relacionades amb el projecte Castor i coordinar la informació i atenció als ciutadans afectats .

Els consistoris, amb la signatura del compromís, es comprometen a sol·licitar al Govern espanyol que realitze, "amb caràcter urgent", els estudis i proves necessaris per esclarir la causa dels sismes produïts des de l'inici de l'activitat d'emmagatzematge i extracció de gas, el juny de 2013.

A més, també demanen que es traslladen els resultats dels estudis als municipis afectats. Finalment, els ajuntaments acorden sol·licitar el manteniment de la suspensió cautelar de l'activitat de la planta fins que no es determine la causa dels sismes i es demana que s'aclarisquen responsabilitats patrimonials o d'una altra índole .

El compromís signat es traslladarà a les administracions i empreses privades implicades en el projecte.