La CUP d’Alcanar demana explicacions davant la desaparició de la platja de l’Estanyet

Així mateix acusen l’equip de govern canareu “d’inoperància” a l’hora d’intervindre sobre els elements fortificats de la costa

Fortificacions a la costa canareva.
Fortificacions a la costa canareva. | Cedida
Redacció
22 de juny del 2020
Actualitzat a les 16:24h
L’assemblea local de la CUP d’Alcanar ha demanat explicacions a través d’un comunicat davant la desaparició de la platja de l’Estanyet després del temporal Glòria, un codolar que durant el mes de juny s’ha anat recuperant amb l’ajuda de maquinària, apunta. Segons la CUP, la desaparició no s’ha degut només als efectes del temporal, sinó que hauria estat provocada també per actuacions que es van fer l’any 2017 a la zona dels búnquers de l’Estanyet, que hauria tingut uns efectes “irreparables” sobre la platja esmentada.

És per això que la formació pregunta públicament “qui va realitzar aquella actuació? Amb quin criteri tècnic? En aquell moment, es va realitzar algun estudi d’impacte ambiental? No hi havia indicis tècnics que ens puguéssen alertar i previndre sobre la desaparició de la platja de l’Estanyet?”, exposa en el comunicat. Així mateix, es pregunta si la situació es podria repetir d’aquí a uns anys si no es fa cap altra actuació, així com si ara la intervenció es fa amb algun criteri tècnic, quin cost tenen estes actuacions i a càrrec de quin organisme van.

Així mateix acusen l’equip de govern canareu “d’inoperància” a l’hora d’intervindre sobre els elements fortificats de la costa. “N’hem vist desaparèixer alguns, estimbats des de dalt les timpes al fons del mar, com per no reaccionar més ràpid”, sosté la CUP. I afegix que “des del 2017, quan es va anunciar que es protegirien mitjançant la declaració de Béns Culturals d’Interès Locals (BCIL), no s’ha realitzat cap tipus d’intervenció de manteniment ni de promoció”.

“Abans de felicitar-nos per l’acció que ara ha permès recuperar la platja de l’Estanyet, necessitem valorar les respostes a les qüestions que plantegem ja que pot ser, si les coses s’haguessen fet bé des del principi, ara ens haguéssem estalviat aquesta nova intervenció sobre la costa. Un tipus d’accions que mai s’haurien de prendre a la lleugera perquè sempre tenen conseqüències sobre la flora i fauna marítima completament irreversibles”, conclou el comunicat.