L'elecció d'Alarcón com a cap del llista del PSC a Alcanar obre un nou conflicte amb els 3 regidors al ple

Ricard Bort, Javier Ulldemolins i Zoila Domínguez podrien deixar el partit en les properes setmanes | Domínguez, actual número 3 dels socialistes, té sobre la taula una oferta de CiU per anar a les llistes que no descarta acceptar | La sortida dels 3 regidors pot obrir un conflicte per la gestió del fons econòmic del grup municipal

Sofia Cabanes
02 d'abril del 2014
Javier Ulldemolins, Ricard Bort i Zoila Domínguez conformen el grup socialista a l'Ajuntament d'Aclanar
Javier Ulldemolins, Ricard Bort i Zoila Domínguez conformen el grup socialista a l'Ajuntament d'Aclanar | S.C.
Javier Ulldemolins, Ricard Bort i Zoila Domínguez conformen el grup socialista al ple d'Aclanar. Foto: S.C.

Albert Alarcón, el candidat pel PSC a les properes eleccions municipals per Alcanar, podria afrontar la carrera electoral enfrontant-se a la que, de moment, és companya seua al partit i regidora a l’oposició, Zoila Domínguez que podria fer campanya al costat d’Ivan Romeu, per CiU.

L’assemblea de l’agrupació local del PSC d’Alcanar va escollir dijous passat per unanimitat el nou candidat. Una cita on hi van acudir 31 militants, de la quarantena que té al partit al municipi, però que va comptar amb les absències destacades dels tres regidors que actualment tenen els socialistes canareus: Ricard Bort, Javier Ulldemolins i Zoila Domínguez.

Albert Alarcón serà el cap de llista del PSC a Alcanar Foto: Cedida
 
No és cap secret que des de fa gairebé dos anys la relació entre els regidors i l’agrupació local és difícil, per no dir gairebé inexistent a hores d’ara. Des del trencament del pacte de govern amb ERC, però sobretot des del moment en què es va arribar a plantejar una possible moció de censura del PSC, CiU i PP contra ERC, la divisió entre els regidors i part de la militància és patent. “Vam fer una assemblea per anticipar-nos a el que pogués vindre, fos veritat o mentida”, explica Albert Alarcón a aguaita.cat en referència a la moció de censura. “La militància volia posicionar-se en cas que això aparegués i per una majoria bastant elevada [un 81%] es va decidir que l’Agrupació es mantindria al marge d’esta possible moció de censura. Este va ser el punt d’inflexió”, confirma. Ja en aquell context, els 3 regidors van emetre un comunicat acusant Alarcón de “tasta partits” i li recriminaven haver convocat a l’assemblea “gent que fa molts anys que estan desvinculats del partit” o haver enviat tard la convocatòria a d’altres militants. 

Un altre dels punts en conflicte clars del cas, era la successió de Bort com a cap de llista. La seua retirada de la primera línia política era coneguda des de feia temps i tot i que el nucli dels tres regidors apuntava cap a Zoila Domínguez com a una cap de llista vàlida (segons confirmen algunes fonts), bona part de la militància ja apostava pel primer secretari de l’agrupació, Alarcón (que havia treballat com a coordinador de Joventut al costat de Domínguez ) com a cap de llista.

El cert és que l’elecció d’Alarcón com a alcaldable va camí de portar cua. Tot i que Alarcón no en té “cap constància”, fonts consultades apunten que els tres regidors actuals deixarien el partit en les properes setmanes.

Zoila Domínguez va ser regidora de Governació i Joventut abans del trencament del pacte amb ERC Foto: Vinaròs News
 
Pel que fa al futur de Zoila Domínguez, ella mateixa ha confirmat a este diari que ha rebut oferta de PP i CiU per concórrer en les municipals. Amb la oferta dels populars en principi desestimada, Domínguez reconeix que té l’oferta de CiU “damunt la taula” i que “no és descartable” el seu fitxatge per la federació nacionalista. Tot i que ella ni ho ha confirmat ni ho ha desmentit, diverses fonts properes apunten que podria anar de número 2 a les llistes de la federació nacionalista.

El tercer punt en discòrdia, del qual els 3 regidors actuals del PSC a Alcanar no n’han volgut parlar, almenys de moment, és el “patrimoni” econòmic que deixen al partit, provinent de les aportacions que fa l’Ajuntament als grups municipals. Diverses fonts han explicat a aguaita.cat que ni Bort, ni Ulldemolins, ni Domínguez estarien disposats a què este fons econòmic fos utilitzat per a la campanya electoral d’Alarcón. 

Alarcón (1984), és actualment membre de la gestora del PSC encapçalada per Joan Sabaté que va substituir la direcció de Ventura i ha estat primer secretari de la JSC de les Terres de l’Ebre. En el seu primer discurs com a alcaldable dijous passat, va avançar la creació d’una comissió electoral per tal de treballar el programa electoral “obert a la col·laboració de tota la militància i la ciutadania”.