Nou platges ebrenques obtenen enguany el distintiu bandera blava

Són 2 menys que l'any anterior. Cauen de la llista Cala Forn i Sant Jordi d’Alfama, a l'Ametlla de Mar

Aguaita.cat
12 de juny del 2020
Actualitzat a les 10:32h
La bandera blava oneja en una platja de la costa catalana.
La bandera blava oneja en una platja de la costa catalana. | Aj.Calafell
Un total de 9 platges de les Terres de l'Ebre, dos menys que l'any passat, han obtingut este 2020 han rebut este 2020 la bandera blava, un distintiu que atorga anualment la fundació europea d'Educació Ambiental a les platges i ports que compleixen una sèrie de condicions ambientals i instal·lacions.

Les platges ebrenques amb bandera blava

L’Ametlla de Mar: Calafató, Pixavaques i L’Alguer
L’Ampolla: Cap Roig i Les Avellanes
Sant Carles de la Ràpita: Parc de Garbí i Les Delícies
Deltebre: Riumar
Alcanar: Les Cases d’Alcanar-El Marjal

Les dues platges que enguany cauen de la llista són Cala Forn i Sant Jordi d'Alfama, totes dues a l'Ametlla de Mar. Segons ha explicat l'alcalde del municipi, Jordi Gaseni, en declaracions a la Cala Ràdio, el jurat que atorga estos distintius ha retirat les Banderes Blaves d'estes dues platges per "excessos d'ocupació en instal·lacions dels serveis temporada". L’alcalde assegura que seran molt "més rigorosos en com s'estan exercint les concessions", però que s'han de mantenir pel servei que ofereixen als visitants.

Malgrat tot, Gaseni es mostra satisfet de poder mantenir el lideratge com a municipi de la demarcació de Tarragona amb més Banderes Blaves, després d'un any complicat pels efectes del temporal Gloria. A més, l'Ametlla de Mar també ha estat reconeguda de nou pel Camí de Ronda amb la distinció de Sender Blau i el Centre d’Interpretació de la Pesca amb la de Centre Blau. 

El Port del CN l’Ametlla de Mar i el CN l’Ampolla també han rebut la bandera blava.

Per la seua banda, el sender que discorre entre les Cases d'Alcanar- Marjal- Estanyet- Sol de Riu també ha rebut el distintiu Sender Blau.