1 de 10

L’Ampolla instal·la quatre minideixalleries urbanes per facilitar el reciclatge

També posaran tres compactadores de llaunes de beguda als accessos de les principals platges per evitar que es llencen al mar

per Redacció, L'Ampolla | 10 de juny de 2020 a les 17:57 |
La regidoria de Medi Ambient de l’Ampolla, en el marc del pla de compromís adquirit per cuidar el medi ambient del municipi, ha instal·lat quatre minideixalleries urbanes que servixen per reciclar petits objectes que no es poden llençar als contenidors de recollida selectiva i que, per a un correcte reciclatge, s’haurien de dipositar a la deixalleria municipal. Estes minideixalleries estan instal·lades a quatre punts estratègics del municipi per donar la cobertura més gran possible a tota la població. Estos llocs són: la plaça dels Països Catalans, la plaça Hort de la Florit, la urbanització de Cap-Roig i la urbanització d’Ampolla Mar.
Les minideixalleries disposen de set boques diferenciades on es poden dipositar piles, bateries de petits electrodomèstics i petits aparells electrònics com telèfons mòbils, càmeres de fotos, bombetes convencionals, bombetes LED, CD’s, DVD’s, entre altres elements que continguen components altament contaminants.


“La nostra idea és que estos contenidors de recollida selectiva s’adapten completament a l’espai urbà i al mateix temps que permeten reciclar fins a set petits residus diferents”, explica Meritxell Faiges, regidora de Medi Ambient. “Amb la instal·lació d’estos elements pretenem facilitar el reciclatge entre la ciutadania i evitar que s’hagen de desplaçar fins a la deixalleria municipal, situada a les afores de la població, per reciclar estos productes”, ha afirmat.

Emmarcat en el mateix pla, en les pròximes setmanes també s’instal·laran als accessos de les platges de l’Arenal, les Avellanes i Cap-Roig tres compactadores de llaunes de beguda, amb l’objectiu que a través de la compressió de les llaunes, estes puguen tindre el tractament de reciclatge idoni. “Hem escollit estos punts perquè són els espais urbans on més es consumixen begudes enllaunades. Hem valorat que posant estes compactadores serà un incentiu per fomentar el reciclatge i evitarà que es llencen les llaunes al mar”, segons la regidora de Medi Ambient. Estes compactadores de llaunes han estat cedides per l’empresa Estrella Damm a través d’una campanya que està duent a terme per fomentar el reciclatge de llaunes.

 

Foto: Cedida

 

Participació