Ja tenim la Gigafoto

Després de mesos d'espera, este dimarts s'ha fet pública la imatge que mostra com la Via Catalana va connectar el país de punta a punta iniciant el seu recorregut a les Terres de l'Ebre

Redacció
01 d'abril del 2014
Un tram de la Via Catalana al seu pas per les Terres de l'Ebre.
Un tram de la Via Catalana al seu pas per les Terres de l'Ebre. | Sergi Aznar
Un tram de la Via Catalana al seu pas per les Terres de l'Ebre. Foto: Sergi Aznar

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha publicat finalment esta tarda l'esperada Gigafoto de la Via Catalana. Es tracta de la inmensa imatge on s'inclouen tots els participants a la cadena humana independentista organitzada la darrera Diada Nacional. De l'Onze de Setembre ençà, Nació Digital havia anat compilant els diversos trams de la Gigafoto que s'han anat fent públics a les xarxes de manera dispersa. aguaita.cat va fer una cobertura especial de la Diada, amb vídeos, galeries d'imatges i notícies sobre la Via Catalana al seu pas pel territori ebrenc.

La Via Catalana va connectar el país en una espectacular cadena de 400 quilòmetres, que va enllaçar el Pertús fins a Vinaròs. Les expectatives van quedar desbordades i es va multiplicar per quatre les 400.000 persones que es necessitaven per de fer-la possible, de manera que finalment més de 1.600 catalans van unir-se a la cadena humana. 

La gigafoto està constituïda per 107.038 fotografies, amb una mitjana de 140 imatges per tram. El conjunt del visualitzador de la gigafoto pesa 295 GB, en més de 4 milions de fitxers.