L'essència de la mobilització ebrenca

#30MDelta és l'homenatge del realitzador de Deltebre Albert Vidal a la gent que va sortir al carrer el passat diumenge en defensa de l'Ebre

Sofia Cabanes
01 d'abril del 2014
576_1396344219video_albert
576_1396344219video_albert | Albert Vidal
Segurament la manifestació pels carrers de Sant Jaume i Deltebre de diumenge passat en contra del pla de conca de l’Ebre haja estat la més fotografiada i compartida a les xarxes socials en la història del moviment. Però en mig de tota esta allau d’imatges sobresurt la darrera creació del realitzador de Deltebre Albert Vidal. Un vídeo de poc més d’un minut que ja ha tingut 2.500 visualitzacions en les primeres 24 hores a la xarxa.

“Al principi era un petit vídeo sense importància”, explica Vidal a aguaita.cat. “He treballat 5 anys en informatius a televisió i no m’acostuma a agradar com es tracten determinades informacions en vídeo, per què es perden els matisos i els matisos ens aporten molt, almenys a mi”.

Els somriures, les mirades, els gestos, que sovint es perden en les rutines informatives, són tractats amb tota la cura. “Buscava això . Anar al detallets, les senyores grans que s'abracen, els que van agafats del bracet, la mirada dels xiquets i veure que és un moviment transversal”, afegeix Vidal.

“El vídeo no deixa de ser anegdòtic, però aprofito la millor manera que sé d'expresar-me per animar i homenatjar a totes estes persones surten al carrer a defensar el riu i potser, qui sap, donar una petita i modesta lliçó”, conclou el deltebrenc.

Albert Vidal ha realitzat els documentals La petita revolució i la Ciutat Efímera.
  

#30MDelta from Albert Vidal on Vimeo.