Incidents a l'#avuinopaguem per una avaria al tren i la intervenció dels Mossos

L'acció tornarà a repetir-se la setmana que ve

Sofia Cabanes
30 de març del 2014
Els passatgers de la R16 han hagut d'esperar a l'andana de Vandellòs l'arribada d'un altre comboi
Els passatgers de la R16 han hagut d'esperar a l'andana de Vandellòs l'arribada d'un altre comboi | Laura Iglesias (via Twitter)
Els passatgers de la R16 han hagut d'esperar a l'andana de Vandellòs l'arribada d'un altre comboi Foto: Laura Iglesias (via Twitter)

Uns 150 passatgers - segons les dades de la Plataforma Trens Dignes- de les línies R15 i R16 que uneixen les Terres de l’Ebre amb Barcelona han secundat esta tarde l’#avuinopaguem, l’acció de desobediència civil convocada per la mateixa plataforma i Jóvens de les Terres de l’Ebre en protesta pels preus i les condicions del servei a les Terres de l’Ebre i que ha consistit en no pagar els bitllets de tren.

En el cas de la línia R16, on unes 130 persones no han pagat el bitllet, l’acció ha discorregut sense incidents fins a l’altura de Vandellòs, on una avaria als 3 primers vagons ha provocat, de nou, retards esta vegada de 30 minuts. Els passatgers han hagut de pujar a un altre tren.

Pel que fa a la línia R15 que uneix la Ribera d’Ebre amb el Camp de Tarragona i Barcelona, el revisor ha avisat als Mossos i el tren s’ha aturat a Reus durant una hora. La vintena de passatgers que havien dut a terme l'acció han estat obligats a pagar el bitllet des de Reus.

Davant d’aquests fets, la Trens Dignes ha convocat durant el trajecte una nova assemblea amb els passatgers que han secundat la protesta a la R16 i han decidit repetir l’#avuinopaguem la setmana que ve a les mateixes línies i en els mateixos horaris. És a dir, als trens que surten a les 17.25 de Tortosa. Pel que fa a Flix s'està a l'espera que els passatgers d'esta línia confirmen que si secundaran la protesta. En este cas seria també al tren que surt a les 17.40 de Flix.

En el cas de la línia R16 la protesta ha rebut el suport esta tarde de les diputades Núria Ventura (PSC) i Hortènsia Grau (ICV). “Donem suport per què crec que és un qüestió de justícia territorial. No reclamem res més que el que tenen a altres parts del país. Tenim molts problemes de mobilitat en transport públic i pel que fa als trens tenim un problema greu de freqüències, comoditat, horaris, tarifes,... Per tant, amb reivindicacions així s’han d’anar aconseguint avanços”, ha manifestat Ventura. Per la seua banda, Grau assegura que “tot i les petites millores, encara queden moltes mancances per resoldre”.

Bona part dels passatgers dels últims tres vagons de l’R16 coneixien també la protesta. “Considero un abús els preus que s’estan donant per anar a Barcelona i a Tarragona. Els diumenges, a més, està tot ple i a rebentar. Molts cops m’ha tocat anar dret, respirant l’alè dels altres i pagant dinerals per un servei que no val la pena. Per això veig bé fer esta acció de no pagar”, ha explicat Pau Samper.