L'Ajuntament d'Amposta i entitats socials incrementen ajuts per a l'alimentació en famílies vulnerables

Les entitats han atés, durant el primer mes de la crisi de la Covid-19, un 10% més d’unitats familiars

Una parada de fruita i verdura
Una parada de fruita i verdura | Jonathan Oca
Aguaita.cat
20 d'abril del 2020
Actualitzat a les 12:35h
La crisi econòmica derivada de la pandèmia de la Covid-19 ha repercutit en aspectes bàsics com el dret a l'alimentació. Moltes famílies han vist reduïts els ingressos i això ha fet perillar l’accés a aliments. Per garantir que tothom tinga dret a l’alimentació, des de la regidoria de Serveis Socials i Salut de l’Ajuntament d’Amposta s’està treballant amb Càritas, Creu Roja i Siloé, entitats que vetllen per este dret a la ciutat. Tres entitats que han vist com les persones ateses per este servei ha incrementat en un 10% en només un mes. 

A més a més, per tal de complementar esta tasca, "que té un valor inestimable i que cal agrair a totes les persones que les conformen", en paraules de l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, l’Ajuntament ha reforçat també el repartiment del tiquet fresc, que permenten a les famílies adquirir aliments frescos al mercat municipal i als comerços de proximitat. Si entre l’1 de gener i el 13 de març, l’àrea de Serveis Socials havia repartit tíquets frescos a 27 unitats familiars de la ciutat, des del 14 de març i fins al 14 d’abril, se’n van repartir a 64. 

El tiquet fresc és una de les mesures d’urgència social que té l’Ajuntament d’Amposta per donar a suport a les persones i famílies en situació vulnerable per garantir que tothom tinga garantit el dret a l’alimentació. L’últim ple de l’Ajuntament, el 30 de març, va aprovar una ampliació de 8.000 euros de la partida de tiquet fresc, preveient un increment de la demanda d’esta ajuda per la crisi de la Covid-19.

A més a més, tal com avança l’alcalde, també s’han començat a donar els primers ajuts al lloguer per fer front a situacions generades per la crisi de la Covid-19.