La Guàrdia Civil salva dos cadells de gos que havien caigut dins d'una bassa de reg a Roquetes

El propietari va avisar al Seprona de la desaparició de les cries en la finca agrícola on residia

Un agent del Seprona en el moment d'enxampar un dels animals que havia caigut a l'aigua
Un agent del Seprona en el moment d'enxampar un dels animals que havia caigut a l'aigua | Cedida
Redacció
07 d'abril del 2020
Actualitzat el 08 d'abril a les 11:55h
Agents de la Patrulla de Protecció de la Naturalesa (PAPRONA) de la Guàrdia Civil de Tortosa han rescatat dos cadells de gos que estaven atrapats a l'interior d'una bassa de reg d'una explotació agrícola de cítrics situada en la partida Parellades del terme municipal de Roquetes.
Els fets van succeir durant la tarda de dilluns, quan agents de servei del Seprona van rebre avís d'un veí, que comunicava que havia extraviat dos cries de gos en la finca agrícola on residia.

Després dels primers rastrejos de la zona, es van anar allunyant fins a aproximar-se a una bassa de reg construïda en una finca pròxima, quan van ser alertats per gemecs dels animals que provenien de l'interior i en aproximar-se al perímetre van observar com efectivament a hi havia dos cries de gos amb clars símptomes d'esgotament i hipotèrmia, que intentaven sortir sense èxit a causa de l'estructura i els materials amb els quals estava construïda la bassa.

Els agents van optar per assegurar una corda al vehicle oficial i d’ells va lliscar fins aconseguir enxampar els animals i traure’ls, cansants, tremolosos i atemorits.

Una vegada finalitzat el rescat es van lliurar els gossets sans i estalvis als seus propietaris i es va aconsellar el propietari de la instal·lació fer el tancament perimetral de la mateixa a fi d'evitar en la mesura possible altres incidents similars.

Estes estructures poden ser paranys mortals per a la fauna i les persones, atès que solen estar construïdes amb material plàstic en tota la seua superfície, i en cas de caiguda resulta molt complicat sortir-ne, ja que no existixen rampes rugoses o escales que connecten el fons amb la superfície.