Tortosa tanca l'exercici 2019 amb un romanent de 6,2 MEUR

L'alcaldessa demana que s'autoritze els ajuntaments a usar els recursos a la crisi sanitària

L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, durant la seua compareixença
L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, durant la seua compareixença | Cedida
Redacció
01 d'abril del 2020
Actualitzat a les 17:45h
L'Ajuntament de Tortosa ha liquidat els comptes del 2019 amb un romanent de tresoreria de 6.225.000 euros. L'estalvi net és de 3,5 milions durant l'exercici. L'alcaldessa Meritxell Roigé ha demanat al govern espanyol que autoritze els ajuntaments a disposar d'estos recursos per fer front a la crisi econòmica derivada de la pandèmia del coronavirus i proposa invertir-los en mesures per ajudar a famílies, empreses, PIME i autònoms estan patint els efectes del confinament. Roigé demana que l'executiu estatal modifique la Llei d'estabilitat pressupostària i la Llei de racionalització i sostenibilitat de l'administració local (LRSAL) per disposar dels superàvits.

Els resultats de l'exercici 2019 milloren els de l'any anterior, com ha assenyalat Roigé, "fruit de la bona gestió financera de l'Ajuntament" i sense incrementar la pressió fiscal a la ciutadania, amb els impostos "congelats" els últims anys.

Seguretat i incivisme

D'altra banda, en l'àmbit de la seguretat, els Mossos d'Esquadra han fet este dimarts una detenció per un cas de violència masclista. Roigé ha recordat el telèfon de Serveis Socials de l'Ajuntament (977 585 810) i del telèfon d'atenció a les víctimes de violència masclista (900 900 120) per fer comunicar qualsevol situació que es puga produir.

Dilluns i dimarts es van aixecar 36 actes més a Tortosa pel trencament del confinament – 16 fetes per la Policia Local. Roigé també ha demanat a la ciutadania que siga responsable amb el material de protecció perquè ha augmentat el nombre de guants que es troben llençats a terra, sobretot prop dels supermercats. "No podem permetre estes actituds incíviques, i menys estos dies, ja que suposen un possible problema de salut i ens fan activar uns recursos de neteja viària que hem de dedicar a tasques de desinfecció en altres punts de la ciutat", ha dit.