Confirmats dos casos positius de coronavirus a la Ràpita

L’alcalde de la Ràpita demana no abaixar la guàrdia: “Només ho superarem amb la suma dels esforços individuals de cadascú”

L'alcalde de la Ràpita, en la roda de premsa retransmesa per streaming.
L'alcalde de la Ràpita, en la roda de premsa retransmesa per streaming. | Cedida
Aguaita.cat
30 de març del 2020
Actualitzat a les 18:11h
L’alcalde la Ràpita, Josep Caparrós, ha fet una nova crida a la ciutadania a no abaixar la guàrdia i a intensificar els esforços individuals de confinament i de manteniment de les mesures d’higiene. Davant l’inici de la tercera setmana de l’estat d’alarma decretada per l’epidèmia de la Covid-19, Caparrós ha remarcat que “només la suma dels esforços individuals faran que puguem controlar al màxim l’expansió del coronavirus i que, col·lectivament, superem esta crisi”.

Fins a este dilluns 30 de març, a la Ràpita s’han registrat dos positius per coronavirus en persones residents al municipi, però l’alcalde alerta que cal preveure un augment els pròxims dies. “Tots els experts sanitaris ens avisen que el gruix de l’epidèmia trigarà més dies a arribar a les zones més apartades de l’àrea metropolitana com són les Terres de l’Ebre. Acabarà arribant i viurem dies i setmanes difícils. Per això és ara quan no podem relaxar les mesures de confinament”, ha dit Caparrós.

En una entrevista a Ràdio Ràpita, la qual es repetirà cada dilluns per actualitzar tota la informació referent a la crisi sanitària, l’alcalde de la Ràpita ha repassat les mesures que l’Ajuntament de la Ràpita ha anat implementant des del dijous 12 de març.

Ja en un primer moment, es van suspendre tots els actes públics i es van tancar els equipaments municipals; es van reorganitzar els serveis municipals per poder prestar-se a distància i s’han tancat alguns dels accessos per carretera al municipi per limitar la mobilitat. En l’àmbit social, s’ha coordinat una xarxa de voluntaris per aconseguir aliments i medicaments als grups de persones més vulnerables al virus i, en l’econòmic, es va aprovar un primer paquet de mesures fiscals per ajornar i reduir tributs i impostos municipals.

“Ara estem treballant en un pla de noves mesures perquè, un cop superada la crisi sanitària, puguem minimitzar els efectes de la crisi econòmica”, ha anunciat Caparrós. En este sentit, l’alcalde de la Ràpita reclama a l’Estat que els ens locals disposen de plena autonomia per fer ús dels seus recursos, que ara es veu limitada per la llei d’estabilitat pressupostària. També reclama que els ajuntaments disposen d’una línia d’ajuts directes que es puguen destinar als treballadors, empresaris i autònoms del municipi.