Cinc comarques s'unixen per reclamar millores a l'R15 i lluitar contra el despoblament

Els alcaldes de les poblacions afectades per la línia R-15 s'han reunit avui a Móra la Nova demanant millores ferroviàries que ajuden a lluitar contra el despoblament

Les comarques del Baix Aragó, Terra Alta, Ribera d'Ebre, Priorat i Baix Camp s'uneixen a Móra la Nova per reclamar millores ferroviàries
Les comarques del Baix Aragó, Terra Alta, Ribera d'Ebre, Priorat i Baix Camp s'uneixen a Móra la Nova per reclamar millores ferroviàries | Cedida
Redacció
03 de febrer del 2020
Actualitzat a les 17:58h
Este matí , els alcaldes dels Ajuntaments que tenen estació de tren a la línia R-15 de Casp - Móra la Nova - Reus s'han reunit a Móra la Nova per exigir a l'Estat que no s'abandone la línia i se la dote de les inversions necessàries per a fer-la una eina útil i competitiva per a la mobilitat dels habitants del territori que uneix i vertebra.

Les comarques del Baix Aragó, Terra Alta, Ribera d'Ebre, Priorat i Baix Camp s'uneixen en esta lluita contra el despoblament i la manca d'oportunitats, entenent que eliminant infraestructures se'n aguditzen les causes."Un ferrocaril, es presenta com una eina vital per a fixar a la gent al territori i dóna igualtat d'oportunitats a aquells que hi viuen" afirmen en un manifest conjunt.
 


Entre les principals demandes que han establert, reclamen  "invertir en les millores de la línea per tal d'eliminar les limitacions temporals de velocitat " que prolonguen, diuen, el temps de desplaçament dels usuaris.

També demanen que " s'habiliten trens semidirectes cap a Barcelona, tal i com s'ha fet a altres llocs" d'esta manera, facilitant la mobilitat dels territoris rurals cap a la gran ciutat.

Els alcaldes reunits analitzen i pretenen plantejar que s'esrudie "que es puguen aturar els trens en estacions petites segons la demanda dels viatgers", per tal d'eliminar parades innecessàries i d'escurçar el temps de desplaçament.

En el  cas que s'acabe construint una nova estació al Camp de Tarragona, les comarques reunides demanen "que esta es faci al costat de intersecció R-15 amb R-16 al costat de l'aeroport de Reus.Això, facilitaria la interconnexió de línies per als usuaris".

Tal i com van denunciar alguns ajuntaments en els darrers temps veuen necessària la demanda de " tornar a obrir  les taquilles de les estacions en les quals s'han tancat en els darrers temps" ja que els usuaris no tenen cap persona física que els informe de possibles retards o altres informacions importants.

En algunes estacions del tram de l'R-15 diuen cal "millorar l' accessibilitat a les andanes que no estan adaptades".

Durant la reunió s'ha parçat de la possibilitat de convertir l'estació de Móra la Nova en una parada de bus per aconseguir la intermodalitat entre xarxes i així queda palès al manifest conjunt.

En el tram de línia aragonesa,la línea és la garantia d'un projecte turístic de " primera magnitud, el tren turístic "El Caspolino" un projecte vital per al seu territori.

Totes estes demandes responen al objectiu conjunt de demanda de millores ferroviàries i serveis per evitar que les zones d'interior queden aïllades i empitjoren el despoblament rural que les assola.