El 75% dels catalans, a favor de prohibir els correbous, segons una enquesta

Quatre de cada cint enquestats també creu que als correbous es maltracta l'animal

Acte taurí de Sant Jaume d'Enveja
Acte taurí de Sant Jaume d'Enveja | J. Marsal / ACN
Aguaita.cat
16 de gener del 2020
Actualitzat a les 12:02h
Un sondeig presentat per la nova Plataforma Prou Correbous apunta que una clara majoria dels catalans està en contra de la celebració d’estes festes amb tradició a les Terres de l’Ebre.

La nova plataforma, nascuda a partir de la unió de nou entitats de protecció dels animals – entre les quals l’entitat Tots Som Poble d’Amposta- per a fer un front comú per lluitar per la fi dels actes taurins a Catalunya, va presentar este dimecres a la Plaça Sant Jaume de Barcelona els resultats d'una enquesta d'opinió encarregada a Institut Opinòmetre i realitzada entre l'11 i el 20 de novembre de 2019 a 600 persones majors de 18 anys representatives de la població resident a Catalunya.

Els resultats d’este sondeig són clars. A la pregunta “estaria vostè d'acord en que el Parlament de Catalunya prohibís els correbous?”, un 75,1% dels enquestats ha respost que sí. A la demarcació de Tarragona també guanya el sí, i només un 26,7% estaria en contra de la prohibició. A tot Catalunya, només un 13,2% dels enquestats rebutjaria una hipotètica prohibició.

Un 81,3% dels enquestats, el que representaria, segons la mostra, 4 de cada 5 catalans, considera que “les festes populars conegudes com a correbous els animals són maltractats i pateixen”. Entre els enquestats de la demarcació de Tarragona el percentatge baixa un 74%, per bé que l’enquesta no destria entre els enquestats del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre.
 
La consideració que els animals son maltractats i pateixen s’ha incrementat en un 5,8% respecte dels resultats d'una enquesta molt similar que es va realitzar al 2012 des de SigmaDos, que pujava fins als 75,5%.

En la mateixa línia, un 92% dels enquestats no veu “justificat maltractar i provocar patiment a un animal amb motiu d'una activitat festiva o per divertiment”.

Un 85,5% dels participants considera que no s’haurien de destinar diners públics en aquest tipus de celebracions i un 77% apunten que en l’actualitat estos espectacles no haurien d’existir.

Per a les entitats que conformen Prou Correbous, les conclusions són clares. “Catalunya no només no s'identifica gens amb aquests espectacles als qui atribueix maltractament animal, sinó que una gran majoria estaria a favor de que el Parlament els prohibís”.

Per ideologies, els votants del PP i VOX els més reticents

Entre els enquestats votants del PP, un 47% considera justificat maltractar i provocar patiment a un animal amb motiu d'una activitat festiva o per divertiment, per un 26% dels de Cs i un 13% de Vox.

A la pregunta “Considera vostè que a les festes populars conegudes com a correbous els animals són maltractats i pateixen?”, els votants de Vox en un 61,69% consideren que no, tampoc ho consideren un 25,83% dels votants del PP.

“Considera justificat que les administracions destinin diners públics per a la realització dels correbous?” un 44,4% dels enquestats que voten al PP considera que sí, per un 48,2% dels de Vox.