Torna la Sant Silvestre Marítima de la Ràpita per acomiadar el 2019 a la badia dels Alfacs

La tradicional cursa de cap d'any es transforma en una travessia nadant o amb les diferents embarcacions de l'Estació Nàutica

El president de l'Estació Nàutica, Joan Barberà, i l'alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós
El president de l'Estació Nàutica, Joan Barberà, i l'alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós | Cedida
Aguaita.cat
17 de desembre del 2019
Actualitzat a la 13:23h
El pròxim 29 de desembre la Ràpita tornarà a acomiadar l'any amb la Sant Silvestre Marítima. L'Ajuntament, a través de la regidoria de Turisme i l'Estació Nàutica, impulsen la segona edició d'esta tradicional cursa de cap d'any adaptada a les possibilitats de la badia dels Alfacs. Així, els participants podran fer el recorregut en embarcacions de vela, de caiac, de windsurf o de paddlesurf, o també nedant.

Este dimarts, l'alcalde, Josep Caparrós, i el president de l'Estació Nàutica, Joan Barberà, han presentat el cartell i les activitats que acompanyaran la Sant Silvestre Marítima 2019. Barberà ha explicat que el punt de trobada dels participants serà la piscina municipal a les 10 hores, on els participants es podran canviar i posar-se els neoprens. La sortida serà a les 10.30 hores des de la platja del Garbí i el recorregut es preveu que arribe fins al pont de la platja dels Hortets, per després tornar a la platja. “La idea és que siga un trajecte curt, agradable i accessible a tothom”, ha explicat Joan Barberà.

La cursa és una de les activitats de la campanya turística Temporada Alta, que té l'objectiu de promocionar la Ràpita com a destinació nàutica durant els mesos d'hivern aprofitant el bon clima i les bones condicions de la badia dels Alfacs. “Esta activitat va en la línia de l'objectiu que tenim l'Ajuntament i els empresaris de l'Estació Nàutica des de fa molts anys, que és desestacionalitzar i demostrar que a la Ràpita t'ho pots passar bé a la mar els 365 dies de l'any”, ha afirmat l'alcalde, Josep Caparrós.

 “L'any passat vam tenir un dia fantàstic, estava el mar planíssim i feia calor. No sabem si tindrem un dia així, però sí que vivim en un lloc privilegiat i tenim este dia per aprofitar-ho”, ha afegit el president de l'Estació Nàutica. L'any passat, de fet, hi van participar més de mig centenar de persones que, vestides amb neoprens, van capbussar-se a la platja del Garbí.

Cal destacar que la Sant Silvestre Marítima també preveu entreteniment per aquells que no hi participen directament de la cursa. A partir de les 12 hores hi haurà xocolatada i música en viu. També es farà una rifa d'un paquet d'activitats nàutiques que ofereixen les empreses del sector. Per inscriure's cal omplir un formulari a la web de l'Estació Nàutica i abonar un donatiu de 10 euros que aniran destinats a comprar una cadira autònoma per al jove rapitenc Lluc Sabaté i la lluita contra el càncer infantil.