Les contribucions especials enfronten de nou CiU i ERC a Alcanar

CiU diu que el Govern municipal d'ERC podria deixar de cobrar 150.000 euros en contribucions per un retard en la notificació | ERC contesta que ja ha efectuat la liquidació "en temps i forma correcta" i lamenta la política "barroera" de CiU

Redacció
07 de març del 2014
El grup municipal de CiU Alcanar assegura en una nota de premsa que “el retard en la notificació del pagament de les contribucions especials de la Ronda del Remei, en el tram comprés entre l’avinguda Constitució i la Ronda de Circumval·lació, podria fer perdre més de 150.000 euros a l’Ajuntament d’Alcanar”.

La formació de la federació nacionalista Alcanar afirma textualment que “segons ha pogut saber”, “les obres d’este carrer van finalitzar l’any 2010 i, segons la normativa, prescriuen als 4 anys, és a dir, el dia 15 d’este mes. En este cas són un centenar els veïns afectats, als quals a data d’avui, l’Ajuntament encara no els ha fet efectives les notificacions per realitzar els pagaments corresponents”.

“A dia d’avui l’Ajuntament encara no ha notificat el pagament als afectats i el termini és a punt d’esgotar-se”, ha explicat el portaveu, Ivan Romeu. “Lamentem la falta de rigor i previsió del govern municipal, així com la falta de seriositat de l’Alfons Montserrat que, d’una banda culpa a governs anteriors de la gestió en el cobrament d’una part d’este carrer; i d’altra, exhaureix el termini per poder cobrar estes contribucions d’una obra que es va iniciar i finalitzar quan ell ja era alcalde”, ha matitzat.

Unes acusacions que des del consistori el partit al Govern, ERC, s’ha afanyat a desmentir. Ja que, segons asseguren, “L’Ajuntament d’Alcanar ha efectuat la liquidació definitiva de les Contribucions Especials en temps i forma correcta”.

En l’últim plenari, els convergents van presentar una moció on demanen que s’estudien i s’apliquen les mesures necessàries perquè l’Ajuntament pugui recuperar 492.329 euros, corresponent a un altre tram d’este mateix carrer – el comprès entre l’avinguda Catalunya i l’avinguda Constitució-, i que, segons la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, els veïns no han de pagar.

L’Ajuntament d’Alcanar, però, rebla en la nota de premsa que la sentència del Tribunal Superior de Catalunya, impedeix cobrar estes contribucions i que això “en cap cas es deu a la gestió d’ERC, sinó de governs vinculats a CiU”. “L’Ajuntament no podrà recuperar estos diners perquè no es van fer les notificacions individualitzades de forma correcta, de manera que son nul·les de ple dret. Este error greu en la tramitació que costarà tants diners a l’Ajuntament es va fer en un govern lligat a CiU sense que CiU hagi donat a hores d’ara cap tipus d’explicació”, asseguren.

El govern municipal lamenta la política “barroera” de CiU de posar “pals a les rodes i de causar l’alarma social sense fonament, buscant desacreditar el govern municipal sense cap tipus de rigor ni escrúpol”. La nota subratlla finalment que el govern actual ha heretat problemes d’anteriors governs municipals “lligats a CiU” com són “els casos dels habitatges al mig del carrer Mèrida (ocupant 500 m2 de vial públic), el Cas Turov, o bé la concessió de pròrroga dels serveis d’aigua potable sense concurs”.