Vint-i-vuit dones demanen atenció al SIAD del Baix Ebre per violència masclista

El Servei d’Atenció i Informació a les Dones del Baix Ebre ha atès durant el 2013 un total de 130 dones i ha realitzat 377 atencions en l’àmbit psicològic, jurídic i social

Redacció
07 de març del 2014
El Servei d’Atenció i Informació a les Dones del Baix Ebre ha atès 130 dones i ha realitzat 377 atencions en l’àmbit psicològic, jurídic i social, en el darrer any, segons les xifres que ha donat avui el consell comarcal del Baix Ebre en una nota de premsa. De les 130 dones ateses, 20 ho han estat per problemes amb la parella, 28 per violència masclista, 18 per incompliment de sentència, 24 per problemes familiars, 25 per custòdia dels fills, 9 per situació econòmica i, finalment, 6 per motius laborals. La vicepresidenta d’Atenció a les Persones, Julia Celma, ha subratllat que “durant tot l’any el servei ha estat una eina eficient per tal de cobrir les necessitats de les dones en tots els àmbits de la vida i en les situacions més complexes”.

Atencions psicològiques i jurídiques

Les 377 atencions realitzades des del SIAD s’han distribuït de la següent manera: 231 atencions psicològiques, que tenen l’objectiu de realitzar un acompanyament en situacions de crisi personal i fomentar les competències comunicatives, i 146 atencions jurídiques, amb la finalitat d’assessorar la dona en situacions de crisis de parella, processos d’incapacitació, custòdia dels fills i filles i orientació en temes de caire legal a tots els nivells.

Majoritàriament les dones ateses al servei es posicionen en la franja d’edat dels 30 als 44 anys. Aquestes atencions es poden realitzar presencialment, telefònicament o per correu electrònic. Cal esmentar que una dona ha pogut disposar d’una o varies atencions professionals.

El SIAD dóna servei a tots els municipis de la comarca menys a Tortosa, que ja oferix el servei de forma independent. Al llarg de l’any, el SIAD ha organitzat xerrades i cursos a arreu de les diferents associacions de dones de la comarca. Així doncs, entre d’altres, s’han realitzat xerrades sobre la llei de dependència, maltractaments a la gent gran, violència envers les dones i cursos sobre el cicle vital de les dones.