Milers d'ebrencs alçats a Tortosa contra la sentència

En la jornada de vaga general d'este 18 d'octubre i de forma multitudinària, manifestants d'arreu de les Terres de l’Ebre clamen contra la condemna

Milers de manifestants omplint el pont del Bimil·lenari de Tortosa este migdia.
Milers de manifestants omplint el pont del Bimil·lenari de Tortosa este migdia. | Sílvia Altadill
Redacció / Sílvia Altadill
18 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 16:09h
Sense aturador. Per quart dia consecutiu, i en més força encara, esperonats per la vaga general, gent d’arreu de les Terres de l’Ebre ha tornat a sortir al carrer contra una sentència que condemna a entre 9 i 13 anys de presó a líders polítics i socials encarregats pel poble a facilitar l’ús de la democràcia per avaluar els anhels d’independència. Tortosa ha estat la ciutat que ha aglutinat la manifestació més massiva, amb milers de persones inundant els carrers. Els estudiants, concentrats primer a la plaça de l’ajuntament, tots els ciutadans que han acudit després en massa convocats pels sindicats sobiranistes a la plaça de Barcelona, desbordant totes les previsions, les columnes de pagesos convocats per Unió de Pagesos que han entrat a la ciutat a bord de mig centenar de tractors que han arribat en marxes lentes des de l’Aldea, Amposta i la Terra Alta i han estat aclamats pels manifestants... tots junts han configurat un tsunami que ha inundat la ciutat de dignitat i indignació contra la repressió.

Mig centenars de tractors han arribat en marxes lentes des de Gandesa, l'Aldea i Amposta. Foto: Sílvia Altadill



Els manifestos del sindicat català independentista Intersindical-CSC i la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) s'ha fet proclames "pel professorat, l'escola democràtica, la sanitat pública i universal i per la defensa dels drets i els llibertats". De manera espontània, el gruix de la manifestació que cada cop es feia més grossa, ha començat a creuar Tortosa per l'avinguda Generalitat, fins a la C-12. En este punt, la marxa ha creuat el pont del Bimil·lenari, mentre s'escoltaven crits reclamant la llibertat dels presos.

La marxa, per l'avinguda Generalitat. Foto: Sílvia Altadill


Encapçalada per una pancarta on es podia llegir "NO és justícia, és venjança", la marxa ha tornat al centre de la ciutat pel barri de Ferreries i el Pont de l'Estat.Tot i que ha estat a Tortosa on s'ha aglutinat gent de totes les Terres de l'Ebre per protestar, també altres localitats ebrenques han viscut protestes, en tots els casos pacífiques i reivindicatives, en forma de concentracions, com és el cas d'Amposta, o Alcanar.
 

Concentració a la plaça de l'ajuntament d'Amposta, este divendres. Foto: Cedida