Setmana de la Mobilitat Sostenible a Roquetes

Durant esta setmana l'escola Mestre Marcel·lí Domingo ha realitzat tota una sèrie d' activitats per conscienciar a l'alumnat sobre com moure's d'una manera sostenible

Activitats realitzades a l'escola Mestre Marcel·lí Domingo en motiu de la Setmana de la Mobilitat Sostenible
Activitats realitzades a l'escola Mestre Marcel·lí Domingo en motiu de la Setmana de la Mobilitat Sostenible | Ajuntament de Roquetes
Redacció
19 de setembre del 2019
Actualitzat a les 15:18h
 
La mobilitat sostenible és aquell model que emprem per a desplaçar-nos d'un lloc amb els mínims impactes ambientals i territorials possibles.
A Roquetes, ho tenen molt clar. Durant esta setmana l'escola Mestre Marcel·lí Domingo ha realitzat tota una sèrie d' activitats per conscienciar a l'alumnat sobre com moure's d'una manera sostenible, fomentant l'ús de la bicicleta i fins i tot creant el dia on tothom va a peu i cap cotxe arriba a l'escola.
La Guàrdia Urbana de la localitat, també ha fet una sèrie de xerrades als més menuts per a conscienciar-los d'una mobilitat més saludable on l'ús dels cotxes privats es minimitzen i com conduir bé altres vehicles com la bicicleta.
El transport és l'activitat que més energia primària consumeix a Catalunya (40% del total) i una de les principals fonts d'emissió de gasos contaminants d'efecte hivernacle, d'ocupació del territori i de generació de soroll.
El model de mobilitat actual es fa cada vegada més insostenible, ja que es basa fonamentalment en el transport motoritzat i, concretament, en el vehicle privat.
Un model de mobilitat sostenible és aquell que se sosté amb els mitjans que menys energia consumeixen i menys emissions produeixen per quilòmetre recorregut. Els ciutadans per tant hauríem d'adaptar-nos de manera progressiva a altres maneres de desplaçament: anar a peu, la bicicleta, el transport col·lectiu ...
Sota el lema 'Camina amb nosaltres!', la Setmana Europea de la Mobilitat (SEM) 2019, anima a moure's de manera sostenible, saludable i segura: caminar o anar en bicicleta són activitats beneficioses per a la nostra salut i per al medi ambient. Del 16 al 22 de setembre s'organitzaran, amb el suport de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de l'àrea de Barcelona, les Autoritats Territorials de la Mobilitat de Girona, Camp de Tarragona i Lleida, i els Serveis Territorials de Transports de les Terres de l'Ebre, i del Govern, més de 700 activitats. Caminades, pedalades, i dinàmiques sobre qualitat ambiental, per promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l'ús de l'espai públic, millorar la qualitat de l'aire i reduir la contaminació.