Amposta aprova una moció d'ERC que demana fer els exàmens de l'IOC a la ciutat

Redacció
24 de febrer del 2014
El ple de l’Ajuntament d’Amposta ha aprovat una moció d’Esquerra Republicana de Catalunya que reclama poder fer a Amposta els exàmens de l’Institut Obert de Catalunya (IOC) enlloc que els alumnes s’hagen de desplaçar a Tarragona com passa ara, segons ha criticat ERC. L’IOC, que depèn del Departament d’Ensenyament, és un centre que oferix formació no presencial al llarg de tota la vida mitjançant sistemes d’ensenyament i aprenentatge molt flexibles.

A l’IOC es poden estudiar a distància els cicles formatius de famílies professionals molt diverses, però l’alumnat de les Terres de l’Ebre, malgrat comptar amb un centre de suport a Tortosa per presentar la documentació de matrícula, s’ha de desplaçar a Tarragona per fer els exàmens. “Esta situació implica un greuge important per a les persones que viuen a la demarcació territorial de les Terres de l’Ebre i, en particular, per a la ciutadania d’Amposta que s’ha adreçat al nostre Grup per expressar la seva queixa al respecte”, ha explicat ERC en una nota de premsa.

Per tot això, el grup municipal d’Esquerra d’Amposta ha proposat avui i mitjançant una moció que s’ha debatut el ple, que es reclame al departament d’Ensenyament que les persones de les Terres de l’Ebre que cursen ensenyaments de formació professional puguen fer els exàmens de l’IOC al territori, tot evitant desplaçar-se a Tarragona.
La moció també defensava que l’Ajuntament d’Amposta oferisca en esta mateixa petició al departament d’Ensenyament els espais adients de titularitat municipal perquè l’IOC puga desenvolupar les jornades d’exàmens al territori “i convertir la ciutat d’Amposta en la localitat de referència a les Terres de l’Ebre en esta matèria”, afirma el partit.