Prealerta per risc d'incendi forestal este divendres a les 4 comarques ebrenques

Els Agents Rurals també tancaran els accessos al Parc Natural del Montsant des de mitjanit per prevenir incidents

Efectes de l'incendi del juny a la Ribera d'Ebre.
Efectes de l'incendi del juny a la Ribera d'Ebre. | S.B.
Aguaita.cat
09 d'agost del 2019
Actualitzat a les 10:21h
La Direcció General de Protecció Civil del Govern ha activat la prealerta pel risc d'incendi (Infocat) este divendres en 18 comarques catalanes de totes les demarcacions. Preocupa la situació a les Terres de l'Ebre on s'ha activat la prealerta a les quatre comarques: Baix Ebre, Montsià, Ribera d'Ebre i Terra Alta. També s'ha demanat especial precaució a les comarques lleidatanes de la Noguera, el Segrià, la Segarra, l'Urgell i el Pla d'Urgell; del camp de Tarragona més allunyat de la costa, l'Alt i el Baix Camp, la Conca de Barberà i el Priorat. A Barcelona només s'ha decretat una situació perillosa a l'Alt Penedès; a les Comarques Centrals, a l'Anoia, al Bages i al Solsonès; i a Girona a l'Alt Empordà.

Davant el panorama d'alt risc, els Agents Rurals han decidit tancat els accessos al Parc Natural del Montsant per prevenir incidents a partir de les dotze de la nit d'aquest divendres. Protecció Civil ha recordat que es preveu que divendres les temperatures siguin extremes de forma generalitzada, especialment a les hores centrals del dia.

Per este motiu ha demanat màxima precaució per evitar incendis i anar amb cura de no tirar cigarretes "ni enceses ni apagades" per la finestreta del cotxe. A més, han recomanat evitar sortir al carrer i fer exercici físic en hores de més calor, hidratació, especialment de nens petits i persones grans i evitar riscos innecessaris en banyar-se a rius, estanys, pantans o piscines.