CiU dixa palesa la voluntat de tirar endavant el parc nacional dels Ports

Redacció
20 de febrer del 2014
La diputada de CiU Meritxell Roigé ha reiterat avui la voluntat del seu partit de tirar endavant la declaració del parc natural dels Ports com a parc nacional, una figura de protecció superior, “amb el consens de tots els agents territorials implicats”, ha afirmat esta tarda en el decurs d’una roda de premsa a Tortosa amb el president de CiU al Parlament, Jordi Turull, la també diputada Annabel Marcos i la presidenta de la federació de CDC, Imma Juan. Precisament ahir el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, va referir-se a la intenció del Govern d’ampliar en els propers anys l’ara parc natural dels Ports cap a les serres de Pàndols i Cavalls.

Roigé ha desgranat algunes de les prioritats de la formació a les Terres de l’Ebre per a enguany. Així, ha explicat que “tot i la situació econòmica complexa i l’herència que hem de gestionar, amb deutes que tindrem molts anys, hem pogut treballar en diferents actuacions al territori que donen resposta a les necessitats, moltes d’elles històriques, com l’estació d’autobusos d’Amposta, l’escola del barri de Sant Llàtzer de Tortosa, reivindicada des de fa més de 20 anys, o la comissaria dels Mossos d’Esquadra a l’Ametlla de Mar”.

La diputada nacionalista ha destacat també, segons la nota de premsa emesa per la formació, que s’ha pogut desencallar el projecte de la C-12 “després del traçat que va dur a terme el Tripartit sense consens territorial” i que s’està treballant per reconduir l’activitat de CEMEX i amb diferents actuacions a Flix lligades a la planta d’Ercros.

En un àmbit més general, Turull ha lamentat “la crítica ferotge del PSC” a l’embrió de hisenda pròpia, presentada avui pel president Mas. En este sentit, ha destacat que “en pocs dies el PSC s’ha situat al costat del PP en el no a tot”, amb la negativa a la hisenda pròpia i el vot al costat dels populars i UPyD al Congrés dels Diputats en contra de la consulta, “traint el seu compromís electoral i, per tant, el seu electorat”, afirma la nota. Turull ha remarcat que la hisenda pròpia “no és anticipar cap resultat de la consulta” i que dóna compliment al programa electoral de CiU. “Segurament pels socialistes complir una promesa electoral forma part de la dimensió desconeguda però per nosaltres no”, ha reblat.