Amposta presenta la nova edició del DeltaChamber Music Festival

La quarta edició del festival porta per títol Exòtics i té una clara vocació internacional

Roda de premsa aquest matí a Amposta
Roda de premsa aquest matí a Amposta | Cedida
Redacció
18 de juliol del 2019
Actualitzat a les 16:53h
El DeltaChamber Music Festival presenta la seua quarta temporada apostant per la qualitat amb músics internacionals. 

Avui, al Museu de les Terres de l’Ebre d’Amposta, ha tingut lloc la roda de premsa de presentació de la quarta edició del DeltaChamber Músic Festival amb la presència de l’alcalde, Adam Tomàs, la regidora de Cultura, Inés Martí i els dos directors artístics del projecte, els clarinetistes, Laura Ruiz i Pau Rodríguez.
 
Este festival sorgit de dos músics ampostins de reconeguda carrera internacional i amb els suport institucional de l’Ajuntament d’Amposta i del Museu de les Terres de l’Ebre, es consolida dins de l’oferta musical de festivals d’estiu amb una proposta on la proximitat i la qualitat són la prioritat.

L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, ha reiterat la voluntat de l’Ajuntament d’Amposta de tirar endavant propostes culturals que situen la ciutat al mapa de la Cultura. Amb el DeltaChamber Music Festival,la ciutat esdevé capital de la música de Cambra, posant-se a la primera línia internacional, d’una extrema qualitat. Així mateix, els directors, Laura Ruiz i Pau Rodríguez, han afirmat que estem molt contents que per segon any 
consecutiu, els concerts del DeltaChamber Music Festival han estat seleccionats per la UER a través de Catalunya Música perquè siguen emesos en directe i/o en diferit per tota Europa. Igualment han destacat que volen posar de relleu que la programació dels tres concerts no és l’habitual a les sales de concerts, per exemple, per la seva diversitat en les formacions (quartet de saxos i cambra o trio d’oboè, viola i violoncel ) o pel nivell artístic de les obres, fet que els fa estar molt satisfets en el resultat del festival. 

La quarta edició del Festival porta el títol d’Exòtics

Al DeltaChamber l’exotisme és un nexe d’aprenentatge, descoberta, inspiració i alegria on ens conviden a gaudir d’un programa i una combinació d’instruments que no són els habituals a les sales de concerts. 

Aquest any, aposten per defugir de la globalització musical i deixar-nos endur per altres cultures i maneres de fer. 

A nivell artístic, aquest any compten amb la presència de 10 artistes internacionals: 
Sonja Starke, violí, Camerata Bern, Mahler Chamber Orchestra, MinJung Kang, violí, professora Escola Superior de Hannover i Konservatorium Frankfurt, Tobias Reifland,Eviola, solista i guanyador de diversos concursos internacionals, Paolo Bonomini, violoncel, professor de l’UDK Berlin, Ximo Clemente, contrabaix, co-solista de l’Orquestra de cambra Holandesa, Laura Ruiz, clarinet, catedràtica Escola Superior de Musica de Frankfurt, Pau Rodríguez Ruiz, clarinet, professor Fundacio Barenboim-Said Ramallah, Henrik Rabien, fagot, solista WDR Orquestra Simfònica de Colònia, Carles Chordà, trompa, membre de l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu i Christoph Berner, piano, catedràtic Escola Superior de Zurich. 

A més de la Young Talent, Maria Gil Fibla, oboè, nascuda l’any 1993 a Alcanar actualment Master a Sibelius Academy de Helsinki. 

Finalment i com a guanyadors de la darrera edició del Concurs Internacional de Música de Cambra, el Grup Resident serà el quartet de saxos Kebyart Ensemble, format per Pere Méndez, saxo soprano, Víctor Serra, saxo alt, Robert Seara saxo tenor i Daniel Miguel, saxo baríton.

 El DeltaChamber Music Festival té la voluntat de tractar la integritat del ésser humà a través de les arts. Per aquest motiu es presenta unes activitats paral·leles al programa musical recollides sota el paraigües del DeltaChamber Music Festival Arts dirigides a tota la població d’Amposta i de les Terres de l’Ebre. 

Concurs Internacional 

Des del DeltaChamber Music Festival s’aposta per establir un diàleg mitjançant la música de cambra amb la societat actual, incloent i fent partícips especialment a la gent jove mitjançant la convocatòria del Concurs Internacional Delta Chamber Music Festival, dirigit a joves músics finalitzant el grau professional, de grau superior i màster. 

El concurs té una dotació econòmica de 2.500 € i un concert dins de l’edició del Festival del 2020 i ofereix als concursants petits Workshops impartits pels solistes de la present 
edició del Festival.