Protecció Civil ordena el confinament de la població de Bovera per raons de seguretat

El conseller Buch també ha informat que es recomana a la població sensible de Maials, com ara gent gran, infants o embarassades, que es queden a casa

El conseller Buch, en la seua compareixença d'este dijous a la tarda davant els mitjans de comunicació.
El conseller Buch, en la seua compareixença d'este dijous a la tarda davant els mitjans de comunicació. | Sofia Cabanes
Redacció
27 de juny del 2019
Actualitzat a les 19:11h
Protecció Civil de la Generalitat ha ordenat este dijous el confinament de tota la població del municipi de Bovera, a la comarca de les Garrigues, i també ha recomanat a la població més sensible de Maials, al Segrià, que es mantinga als seus domicilis. En este últim cas es demana a la gent gran, les embarassades, els infants i les persones amb problemes respiratoris que es tanquen a casa. 

El conseller Buch ha comparegut a primera hora de la tarda per explicar la mesura: "Els Bombers havien marcat com a estratègia actuar en el flanc dret i estem complint l’objectiu, però hi ha trams del sector final que poden creixer i es podrien acostar al municipi de Bovera, una hipòtesi amb què s’estava treballant i, per raons de seguretat i prevenció, és millor confinar el veïnat d'este municipi”, ha afirmat. Concretament, això implica que ningú pot sortir del poble. A més, s’han enviat dotacions dels Bombers per precaució, per evitar que el fos pogués acabar arribant a la població. El conseller ha afirmat que les altes temperatures, les condicions d’humitat i el vent són “enemics que lluiten en contra nostra”, però ha mostrat confiança amb la tasca dels “millors professionals, que estan avançant en el flanc dret i queda la part final”.