MAPA Estos van ser els partits que es van imposar a cada municipi el 2015

Ara fa 4 anys, el tradicional domini de CiU es va quedar fortament tocat per l'embranzida d’ERC.

Mapa de Catalunya amb el primer partit de cada municipi pintat.
Mapa de Catalunya amb el primer partit de cada municipi pintat.
Roger Tugas / Sofia Cabanes
24 de maig del 2019
Actualitzat a les 8:40h

Nota sobre el mapa: Per consultar la llegenda, cal clicar sobre el requadre verd, sota el logo de NacióDigital. Picant sobre cada municipi, es desplega el seu nom, quin va ser el primer partit i el percentatge de vots que va obtenir (alerta: sense comptar amb les agrupacions d'electors). També es pot fer més o menys gran el zoom de la imatge.
 
Consulta aquí tots els mapes interactius de les municipals del 2015

Les eleccions municipals de fa 4 anys van suposar un punt d’inflecció important en la guerra d’hegemonies entre els principals partits de l’independentisme, CiU i ERC.
El tradicional domini de CiU es va quedar fortament tocat per l’embranzida d’ERC. Els republicans aconseguien per primer cop guanyar en un total de 20 municipis i superaven a CiU, que es van quedar amb 19.

Tot i la davallada, CiU va mantenir el lideratge en nombre de vots i regidories. Aconseguien el suport de 27.500  ebrencs i 192 regidors, 30 menys que en els anteriors comicis municipals. Mentre que els republicans passaven a tenir 97 a 162 regidories i es quedaven a només 1.956 vots de ser la força més votada a les Terres de l’Ebre.


Nota sobre el mapa: Per consultar la llegenda, cal clicar sobre el requadre verd, sota el logo de NacióDigital. Picant sobre cada comarca, es desplega el seu nom, quin va ser el primer partit i el percentatge de vots que va obtenir. També es pot fer més o menys gran el zoom de la imatge.