VÍDEO Netegen amb lleixiu el pas de Miquel Iceta per Alcanar

L'activista canareva Vero Santapau protesta d'esta manera pel suport del PSC al 155

Sofia Cabanes
25 d'abril del 2019
Actualitzat a les 15:11h
1200_1556195253play_1556195214
1200_1556195253play_1556195214
L’activista independentista d’Alcanar Vero Santapau va protagonitzar este dimecres un acte de protesta contra la visita del primer secretari del PSC, Miquel Iceta, a la població del Montsià.
Santapau no va dubtar en equipar-se amb un poal i una fregadora per netejar amb lleixiu i Fairy el pas del primer secretari socialista i la comitiva de càrrecs ebrencs que el seguien en el marc d’una visita al territori emmarcada en la campanya del 28-A i que, més concretament a Alcanar, va servir també per conèixer i fer suport a la candidata socialista a les eleccions municipals, Neus Sancho.

Quan van arribar a les immediacions de l’Ajuntament i mentre baixaven a la cisterna del Vall on es feia la presentació de la llista del PSC d’Alcanar, Miquel Iceta i tot el seguici de càrrecs socialistes i simpatitzants es van trobar amb un camí marcat de llaços grocs i estel·lades. En marxar de l’acte, Vero Santapau va netejar el camí amb lleixiu, tal com es veu al vídeo.



En declaracions a l’aguaita.cat, Santapau ha explicat que es tracta “d’un acte de protesta contra un dels partits del 155. He volgut expressar que no són benvinguts a Alcanar”, afirma. L’activista canareva lamenta que va estar vigilada durant una hora i mitja per una parella de Mossos d’Esquadra que no li van deixar moure’s fins que Iceta va marxar. Tot i que els agents van mantenir una actitud cordial, simpatitzants del PSC van recriminar-li l'acció de protesta. “M’han amenaçat en denunciar-me si ho publicava. No han respectat que jo estès allà. M'han fet  sentir com si fos una delinqüent. Però jo no he fet res il·legal. Sóc part del poble, no sóc mur, ni massa, ni muralla humana, vaig decidir expressar-me lliurement”, reafirma.

Santapau és una de les activistes independistes més actives de les Terres de l’Ebre i del país. L’11 de setembre del 2018 va participar en la hissada d’una pancarta gegant a la N-340 que donava la benvinguda a la República Catalana, al pont de la cimentera. En aquest punt també ha protagonitzat accions per protegir la via catalana i ha participat en la majoria de manifestacions i accions a favor del procés català.