Els pobles de les Terres de l'Ebre on es presenten més candidatures

La Ràpita i Tortosa encapçalen el rànquing, seguides d'Amposta i Móra d'Ebre

Vista aèria de la Ràpita.
Vista aèria de la Ràpita. | Turisme la Ràpita
Sofia Cabanes
24 d'abril del 2019
Actualitzat a les 14:05h
La mitjanit d’este 24 d’abril els Butlletins Oficials de cada província han publicat les candidatures per a les eleccions municipals del proper 26 de maig. Un document que serveix per anar descobrint sorpreses d’última hora i també per dibuixar un mapa de la contesa política municipi a municipi.

Especialment emocionant i fragmentada pot ser la disputa en aquells municipis on s’han presentat més candidatures.

Si no fora perquè la CUP va decidir, a última hora, no presentar-se, la Ràpita s’emportaria el rècord absolut de candidatures a les Terres de l’Ebre. Finalment s’han presentat 8 candidatures (empatant amb Tortosa) amb estos caps de llista: ERC (Josep Caparrós Garcia);  Podemos (Maria Isabel Gazzino Rodríguez); PSC (Rosa Anglès Ballester); La Ràpita per la República - Primàries (Àlex Cervera Forcadell); Més Ràpita (Pedro Hernández Losa); Junts per Catalunya (Josep Maria Miralles i Bravo); Movem La Ràpita (Maria Jesús Garcia Noguerón) i Ciutadans (Rafael Sánchez Belmonte).

Tortosa també es troba al capdavant del rànquing amb 8 candidatures. A la capital del Baix Ebre es presenten: Tortosa per la República – Primàries (Núria Menasanch Martí); PSC (Enric Roig Montagut); Junts per Tortosa (Meritxell Roigé Pedrola); ERC (Xavier Faure Sanmartín); Movem Tortosa (Jordi Jordan Farnós); CUP (Xavier Rodríguez Serrano); PP (Antonio Luis Vallés Lluís); Ciutadans (Miquel Àngel Albacar Damian).

Amposta i Móra d’Ebre es queden ben a prop. En tots dos municipis 7 candidatures es disputaran l’alcaldia. A la capital del Montsià tenim: ERC (Adam Tomàs i Roiget); PSC (Francesc Miró Melich); Som Amposta (German Ciscar Pastor); Ciutadans (Maria Cecília Castelló Melich); Junts per Amposta (Manel Masià Almudever); Demòcrates de Catalunya (Rosa Pertegaz Lafont); Podemos (Rosa Isabel Recio).

Pel que fa a Móra d’Ebre: Fem Poble-Alternativa Municipalista (Jordi Fornós Peleja); ERC (Cinta Agné Sabaté); PSC (Montserrat Latorre Pasanau); Ciutadans (Raquel Rosales Jiménez); Junts per Móra d’Ebre (Joan Piñol Mora); PP (Francisco Manuel Launes Andilla); Tots i Totes per Móra (Santiago Campos Piñol).