La Banda de Música de l'Olleria guanya el Certamen Internacional de Bandes de Música 'Vila de la Sénia'

La formació valenciana es va emportar 4.000 euros, un trofeu i un diploma

Redacció
15 d'abril del 2019
La banda guanyadora del Certamen Internacional del Música 'Vila del Sénia', ahir diumenge.
La banda guanyadora del Certamen Internacional del Música 'Vila del Sénia', ahir diumenge. | Cedida
El Certamen Internacional de Bandes de Música 'Vila de la Sénia' ja té guanyador. La Banda de Música Societat Escola Musical Santa Cecília de l'Olleria de València va aconseguir el primer lloc de la 13a edició del certamen, que es va celebrar este diumenge a la Sénia. El premi que es va emportar la formació valenciana van ser 4.000 euros, un trofeu i un diploma, mentre que segona classificada va ser la Banda de Música Sementeira de Cambre d'A Corunya.

En la Secció Segona del Certamen, on concursaven les dos bandes, poden participar formacions amb un màxim de 100 músics, dels quals sols 6 poden ser aliens a la banda, i han d'estar formades bàsicament per instruments de vent i percussió, tot i que poden incloure fins a 7 instruments de corda. La participació en esta secció ve marcada per la dificultat de les obres a interpretar. En este cas, les bandes han hagut d'interpretar l'obra 'Three Sketches for Wind Ensemble' de Luis Serrano Alarcon i una obra de lliure elecció. La formació gallega va escollir 'Marea Negra. Symphony n. 1' d'Antón Alcalde i la valenciana 'Mutanza Symphonic variations for band' de Jim Curnow.

Organitzat per l'Agrupació Musical Senienca, el Certamen ha complert amb l'objectiu de donar a conèixer la feina que fan les bandes de música per promocionar-les i que se'ls reconegui l'esforç que fan. El concurs està adreçat a bandes no professionals d'arreu del món i compta amb el patrocini de l'Ajuntament de La Sénia, el departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de l'Obra Social La Caixa i amb el suport de diferents entitats locals i del territori.