La directora de la secció de crèdit de la Cooperativa de Tivissa va aparèixer morta fa dos setmanes

La junta rectora anuncia que l'entitat anirà a preconcurs de creditors | Mentrestant un auditor investiga un possible forat en els exercicis 2017 i 2018

Redacció
09 d'abril del 2019
Actualitzat a les 16:39h
Vista de la població de Tivissa, a la Ribera d'Ebre
Vista de la població de Tivissa, a la Ribera d'Ebre | Wikimedia
ACTUALITZACIÓ | 16.00 h | La investigació de la Cooperativa de Tivissa es va accelerar després que la seua directora aparegués morta

Fa dos setmanes la directora de crèdit de la Cooperativa de Tivissa va aparèixer morta, segons informa RAC1. Un succés que dificulta la tasca de l'auditor per analitzar els comptes de l'entitat i el que, segons l'emissora catalana, va accelerar la investigació per un possible forat als comptes de l'entitat ebrenca. 

Ara la secció de crèdit de la Cooperativa de Tivissa ha bloquejat els comptes dels socis impositors i l'entitat anirà a preconcurs de creditors.

10.00 h | La secció de crèdit de la Cooperativa de Tivissa bloqueja els comptes als impositors

La Cooperativa Agrícola de Tivissa, a la Ribera d’Ebre, ha bloquejat els estalvis de la setantena de socis impositors de l’entitat i anirà preconcurs de creditors.
 
Segons avança RAC1, l’activitat de la secció de crèdit ha quedat suspesa i la junta ja ha avançat als seus socis que l’entitat anirà a preconcurs de creditors.
 
Mentrestant, un auditor investiga un possible forat en els comptes de l’entitat, del qual no n’ha transcendit l’abast. De fet, s’està mirant de contrastant el que seria una diferència destacada entre els passius i els actius de l’entitat en els exercicis 2017 i 2018. Un fet que posa en risc l’estabilitat econòmica de la secció de crèdit i la cooperativa.  
 
Segons RAC1, els socis impositors van ser informats este dilluns al vespre de les decisions preses per la junta rectora. Així, la setantena de socis afectats no poden retirar ni operar amb els seus estalvis dipositats a la secció de crèdit.
 
Novament, una secció de crèdit d’una cooperativa ebrenca es veu immersa en problemes d’estabilitat econòmica.