Mercè Pedret optarà a la reelecció com a alcaldessa de Benifallet el 26 de maig

La reducció del deute en 359.000 euros ha estat una de les fites més importants assolides durant el mandat, quan s'ha adquirit la cooperativa de la SAT i s'han doblat gairebé les visites a les Coves i al Llagut

Mercè Pedret, alcaldessa de Benifallet i candidata pel PSC a les properes municipals.
Mercè Pedret, alcaldessa de Benifallet i candidata pel PSC a les properes municipals. | Cedida
Redacció
01 d'abril del 2019
Actualitzat a les 19:15h
L'alcaldessa de Benifallet, Mercè Pedret (Candidatura de Progrés), optarà a la reelecció el proper 26 de maig a les eleccions municipals. Ho farà amb el convenciment de la feina ben feta després d'haver aconseguit una de les principals prioritats d'este mandat: “reduir el deute que va dixar l'anterior govern d'ERC, que ascendia a 1.714.177 euros”, segons exposa el PSC en una nota de premsa. En només quatre anys, “i fruit de la bona gestió, esta xifra s'ha reduït en  359.000 euro,s amb un deute actual d'1.355.036 euros”. A més, esta cura en les finances municipals ha permès l'Ajuntament adquirir la cooperativa de la SAT, edifici que es destinarà a usos lúdics, festius, esportius i firals, una compra que es va fer sense demanar cap préstec i que ha permès que este espai es quedi per a benefici del veïnat.

Un altre dels aspectes que cal destacar ha estat la compra dels terrenys on està ubicat el cementiri. “També s'ha fet una important tasca de manteniment atès l'estat de deixadesa que patien el dipòsit de l'aigua potable, els magatzems municipals i altres espais i equipaments del municipi”, exposen els socialistes. Arranjament de carrers i camins, adquisició de noves papereres, millora de l'enllumenat dels carrers, posada en marxa de les llicències de gual, neteja de l'entorn del Castellot de la Roca Roja.... són altres de les actuacions puntuals que s'han anat fent tot i la precària situació econòmica.

Pedret ha fet notar també altres actuacions destacades per al municipi com la posada en marxa de la recollida porta a porta, la millora de l'accessibilitat amb la ubicació de  les oficines municipals a la planta baixa, el trasllat de la biblioteca Santiago Rusiñol al Centre d'Interpretació, la reducció dels abonament de les Festes Majors i de les piscines municipals, l'aposta per la transparència i la comunicació amb xerrades periòdiques per donar comptes a la ciutadania i l'enregistrament dels plens que s'han pogut seguir a través del Facebook i del canal Youtube de l'Ajuntament, i també per la informació amb una aplicació al mòbil per als bans municipals.

També remarquen la creació de la comissió de festes  per la seua tasca d'impuls a la Festa Major i de suport a altres cites festives anuals.

Pel que fa a temes iniciats que espera poder consolidar si és reelegida alcaldessa, Pedret ha enumerat la posada en marxa del Centre de Dia, la construcció del nou consultori local, després de la cessió definitiva dels terrenys a la Generalitat, que el convent sigadefinitivament del poble i la connexió de la via verda amb el municipi.

Un 80% més de visites a les Coves i el Llagut en només 4 anys
Una altra de les fites destacades del mandat ha estat que s'han doblat gairebé les xifres de visites a les Coves Meravelles i al Llagut, passant de les 20.014 visites el 2014 a les 36.023 del 2018, el que representa un increment del 80%.  Cal destacar també les obres de millora de l'enllumenat de les Coves (Cova Meravelles i Cova del Dos) que es confia que estiguen enllestides per Setmana Santa i que donen un valor afegit i renovat a estos actius. A més, esta millora necessària a les Coves es completaria també amb la millora del camí que hi condueix i dels seus accessos.  També este mandat s'ha fet  una aposta pel coneixement amb el suport a les recerques geològiques i arqueològiques i amb la celebració del 50è aniversari de la seva descoberta amb la voluntat de mantenir el seu valor patrimonial més enllà de la seua explotació turística que comporta un dels principlas ingressos del municipi.

Mercè Pedret ha volgut agrair la feina feta per tot l'equip de la Candidatura de Progrés i el seu esforç durant estos quatre anys. “Cal notar que cap regidor ha rebut cap tipus de retribució econòmica durant este mandat per contribuir a reduir un deute que posava contra les cordes el municipi. Fruit d'este fet, l'Ajuntament ha estalviat prop de 70.000 euros respecte a l'anterior mandat”, defensa el PSC.

Pedret presentarà en breu la llista electoral de la Candidatura de Progrés per als comicis del 26 de maig.