Tortosa celebra els primers Jocs Populars Escolars

La competició, on participaran una trentena d'equips, tindrà lloc este dissabte al pavelló de Remolins

Els Jocs Escolars s'articularan al voltant de tres modalitats esportives.
Els Jocs Escolars s'articularan al voltant de tres modalitats esportives. | Pixabay
Redacció
28 de març del 2019
Actualitzat a les 16:49h
El pavelló de Remolins acollirà este dissabte els primers Jocs Populars Escolars de Tortosa. Una primera edició que comptarà amb la participació de trenta equips, que representaran cadascun dels centres educatius de la ciutat. Tots els equips participants, cada un de 8 membres, compartixen la característica que són combinats de 3r i 4t de primària, i que són equips mixtos, amb quatre nois i quatre noies.

Els Jocs Escolars s'articularan al voltant de tres modalitats esportives de caràcter popular: el 'mate', un joc que consisteix a anar eliminant amb una pilota els membres de l'equip contrari; l'atrapa-pilota, per passar la pilota al camp del contrari per damunt d'una xarxa situada en alçada; i la pilota-diana, per encistellar una pilota en una única cistella. Cadascun d'estos jocs suposa, a la vegada, una via d'iniciació a altres esports, com l'handbol, el voleibol i el bàsquet, respectivament. Les competicions arrancaran a les 10 h i està previst que s'allarguen fins a les 13 h.

Es tracta d'una iniciativa que vol fer extensius a l'alumnat de Tortosa els valors que promouen els World Sports Games, que tindran lloc a Tortosa i a altres poblacions del territori del 2 al 7 de juliol. Entre estos valors hi ha el component inclusiu i d'igualtat en diferents capacitats, ja que seran presents tots els centres de la ciutat, inclosos els d'educació especial. Tots els participants rebran un diploma acreditatiu, i a més els obsequiaran amb una camiseta commemorativa dels World Sports Games i podran desfilar a l'acte inaugural del 2 de juliol.

Els jocs han sigut organitzats conjuntament per l'Ajuntament de Tortosa, la representació territorial de l'Esport de la Generalitat, el Consell Esportiu del Baix Ebre, la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC) i diverses entitats esportives de la ciutat i el territori.