L’escriptor Gerard Vergés signa un vot per la independència

L'ANC ha fet el recompte d'adhesions aconseguides durant el cap de setmana de recollida massiva i a les Terres de l'Ebre van estar 8.724 les persones que van sumar-se a la proposta

Redacció
28 de gener del 2014
Actualitzat el 05 d'abril del 2015 a les 8:46h
L’Assembla Nacional Catalana ha fet ja recompte de les adhesions sumades en la campanya «Signa un vot per la Independència» durant el cap de setmana de recollida massiva que va tenir lloc els dies 10 i 11 de gener. A les Terres de l’Ebre han estat 8.724 adhesions les que es van aconseguir. A Tortosa, una d’aquestes peticions l’ha fet l’escriptor Gerard Vergés i Príncep, el qual va exercir el dret de petició des del seu domicili davant d’un apoderat de l'ANC. Va ser el mateix autor qui va expressar a la seva família la voluntat de signar, i el seu fill Carles qui ho va comunicar als membres de l’Assemblea. Vergés es va mostrar content i satisfet de poder signar per la independència de Catalunya.

A través d’aquestes accions, l’Assemblea Nacional Catalana recull peticions de ciutadans, tot demanant per escrit al Parlament català que actue decididament per convocar una consulta democràticament i políticament vinculant, en la qual es pregunte a la ciutadania si vol o no que Catalunya esdevinga un Estat independent. La petició té un segon apartat: en cas que la consulta no siga possible perquè l’Estat espanyol no permeta, impedisca, o en dilate la seua celebració, o bé no en reconega els resultats, es demana que aquesta mateixa petició siga entesa com una manifestació lliure d’una voluntat favorable perquè els representants electes del poble de Catalunya declaren la independència de Catalunya, d’acord amb el dret internacional.

Aquells que encara no ho han pogut signar la instància tindran noves oportunitats en properes recollides massives (la propera serà a finals de març) o en els punts habituals que es poden consultar des de la pàgina web http://signa.assemblea.cat (en el cas de Tortosa, al Mercat Central tots els dissabtes de 10.00 a 13.00).