Les Jornades Gastronòmiques de la Tòfona tornen a Morella

Els vins de la DO Terra Alta acompanyaran el fong en diferents menús i tallers de cuina

Avui comencen les Jornades Gastronòmiques de la Tòfona a Morella.
Avui comencen les Jornades Gastronòmiques de la Tòfona a Morella. | Ajuntament de Morella
Redacció
25 de gener del 2019
Actualitzat a les 16:50h
El fong conegut com "el diamant negre" torna a Morella per les tradicionals Jornades Gastronòmiques de la Tòfona, que enguany arriben a la seua XVI edició. Les Jornades Gastronòmiques de la Tòfona de Morella són tot un referent del turisme gastronòmic, ja que posen en valor la cuina típica de la zona i mostren la qualitat dels seus productes. Les Jornades es celebraran a la capital dels Ports del 25 de gener al 10 de març.

Un any més, els assistents podran gaudir dels menús elaborats a base de tòfona a diversos restaurants de Morella i altres poblacions properes. A més, les jornades també inclouen tallers en format "showcooking", on hi seran presents els vins de la DO Terra Alta. Els tallers, pensats perquè tothom conega l'ús de la tòfona a la cuina, tindran llocs els divendres a les 20 h als restaurants de Morella que participen de les jornades.

D'altra banda, els cellers de la DO Terra Alta presentaran els seus vins per maridar els plats que es preparen durant els tallers. Els "showcooking" arranquen este divendres 25 de gener al restaurant Faixero/Lola amb la col·laboració de Celler Batea; el primer divendres de febrer serà el torn del restaurant L'Escudella i la proposta vinícola d'Altavins Viticultors; mentre que divendres 8 de febrer, els protagonistes seran el restaurant Vinatea i LaFou Celler; i la següent setmana serà el torn de la cuina de La Taverna del Forn i els vins del Celler Cooperatiu de Gandesa. El divendres 1 de març el taller se celebrarà al restaurant Casa Roque, que maridarà la seva cuina amb els vins del celler Serra de Cavalls; i el seguirà restaurant Mesón del Pastor el 8 de març, on els assistents podran degustar els vins del celler Ramon Andreu.