Movem critica la manca de pressupostos socials a l'Ajuntament de Tortosa

Segons l'Associació Estatal de Directors i Gerents de Serveis Socials Tortosa dedica menys de 50 euros per habitant en despesa social

Els integrants de Movem Tortosa, durant una roda de premsa.
Els integrants de Movem Tortosa, durant una roda de premsa. | Cedida
Redacció
23 de gener del 2019
Actualitzat a les 17:17h
L'agrupació política Movem Tortosa denuncia la manca de pressupostos socials a l'Ajuntament de Tortosa. Ho ha fet partint de les dades de l'informe anual de l'Associació Estatal de Directors i Gerents de Serveis Socials, que valora la despesa social de les ciutats de més de 20.000 habitants de tot l'Estat. En este informe, Tortosa està situada en la 16a posició, en un rànquing on figuren els ajuntaments amb menys inversions en temes socials. Així, s'ha fet públic que l'Ajuntament de la capital del Baix Ebre destina 42,20 euros per habitant en despesa social.

En este sentit, el portaveu de Movem Jordi Jordan, ha destacat que "segurament avui la Sra. Roigé ni ERC sortiran a fer-se la foto o explicar aquest informe perquè no els convé reconèixer que estem en una situació precària com hem denunciat des de fa anys, on s'està invertint molt poc per ajudar el 55% de les famílies tortosines que tenen dificultats per arribar a final de mes". Jordan ha lamentat que la setmana passada "anunciessin a bombo i plateret que reservarien 10 places al teatre per famílies vulnerables com un acte de beneficència i almoina quan el que cal és fer un autèntic pla d'acció social que incorpori més mesures i accions per beneficiar a més de la meitat dels tortosins que tenen vertaderes dificultats econòmiques perquè la crisi per molt que diguin continua per a la majoria de la gent".

Jordi Jordan ha apuntat que des de la formació "s'ha denunciat per activa i per passiva que no s'està fent prou en polítiques per a les persones i hem proposat accions com la creació de beques per als joves universitaris, la tarifació social per a pagar els impostos municipals en funció de la renda o la creació de plans d'ocupació locals propis per contractar persones a l'atur, però sempre trobem un no per resposta tant de la Sra. Roigé com d'ERC de Tortosa".

En este sentit, el líder de la formació ha lamentat que "aquest estudi ens doni la raó i torni a evidenciar que Tortosa, més enllà de la propaganda no està invertint prou ni innovant en polítiques a favor de la majoria dels tortosins en un context on les desigualtats continuen creixent, ja que com tots els informes indiquen les classes mitjanes i populars cada vegada tenen menys en funció d'una minoria que s'està enriquint com mai".