Avancem denuncia mobbing de Pere Navarro als díscols del PSC

El corrent crític del PSC envia una carta de queixa a la Comissió de Garanties i als quatre darrers primers secretaris del partit pel tracte que reben Elena, Ventura i Geli al Parlament

Q.S.
22 de gener del 2014
“Assetjament” i “pressió psicològica que si es practiqués en una empresa seria fortament sancionada per la justícia”. Amb aquesta contundència s'expressa una carta que Avancem, el corrent crític del PSC, esperonat per Joan Ignasi Elena, en la que denuncia l'actitud de la direcció amb els tres diputats díscols rebaixats de veu al Parlament i avui arraconats a l'hemicicle i sense poder participar en l'habitual reunió de grup anterior al plenari. Unes mesures coercitives que són assumides pels crítics amb una resignació condescendent. De fet, els diputats consideren que aquestes decisions qualifiquen sobretot a qui les imposa i no qui les pateix.
 
La missiva ha estat remesa aquesta tarda a la comissió de Garanties del partit, que ha de decidir el futur de Joan Ignasi Elena, Marina Geli i Núria Ventura dins el partit, així com als quatre darrers primers secretaris del partit - Raimon Obiols, Narcís Serra, José Montilla i Pere Navarro-. El text assegura que la repressió cap els diputats rebels "explicita una pressió psicològica de difícil comprensió en l'activitat política". 
 
“Els diputats són persones i com a tals han de gaudir implícitament de les mateixes proteccions ètiques i morals de les que gaudeix qualsevol treballador en una relació laboral. En l'àmbit del treball aquesta mesura seria fortament sancionada per la Justícia" afegeix la carta. 
 
“L'arraconament està fora del marc ètic que correspon a un organització política i allunyada dels valors del socialisme, hereu de la tradició obrera i del seu combat de més d'un segle a favor de la dignitat de les persones", insisteix la missiva. Avacem afegeix que  "l'actual direcció del grup no està habilitada per prendre decisions ja que forma part del mateix conflicte i fa servir la seva superioritat jeràrquica per prendre decisions". A partir d'aquí, els impulsors de la carta es dirigeixen directament al president de la Comissió de Garanties per demanar "l'obertura d'un període de reflexió per valorar" aquestes decisions.