Més Deltebre i ERC reclamen la creació de la Comissió mixta per gestionar la finca de ‘Bombita’

​El grup municipal afirma que amb la comissió podrien gestionar l’ús de la finca tant a nivell turístic com sostenible

El candidat Joan Alginet i la regidora Vanessa Callau.
El candidat Joan Alginet i la regidora Vanessa Callau. | Cedida
Redacció
19 de desembre del 2018
Actualitzat a les 17:39h
El grup d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Deltebre exigeix a l’Estat espanyol la creació d’una Comissió mixta per a gestionar la finca ‘Bombita’. Una comissió que, segons el grup municipal, permetria gestionar el model d’ús de l'espai tant en l'àmbit turístic com sostenible.

Tot i que l’actual govern municipal ja té iniciats uns processos per reclamar la presència a la finca de propietat estatal, el grup d’Esquerra ho considera insuficient. Així, segons han anunciat, comunicaran les seues queixes a l'Estat mitjançant una moció al pròxim ple municipal. “No ens conformem que el poble de Deltebre entri només dues vegades a l’any a la finca, sinó que volem decidir el model de gestió de present i futur de Bombita”, ha declarat el representant de Més Deltebre, Joan Alginet.

La finca de ‘Bombita’, on actualment se celebren les festes de l'Arròs, va passar a ser de titularitat pública l’any 2010, quan el govern d’aquell temps la va adquirir amb la intenció d’obrir-la al públic. “La Finca de 'Bombita' és un diamant en brut per al poble de Deltebre. És una finca d'un gran potencial, d'una gran trajectòria sostenible que va donar peu al naixement del Parc Natural del Delta de l'Ebre l'any 1983. Cal pensar quin paper ha de jugar en el present i el futur del Delta i, sobretot, en l'hemidelta esquerre”, ha remarcat Alginet. Per la seua banda, la regidora Vanessa Callau ha afirmat que “farem el que calgui perquè l’Estat reactivi els compromisos que actualment es troben encallats”.

Paral·lelament a estamoció, segons han comunicat des del grup municipal ERC- Més Deltebre, el diputat al Congrés Jordi Salvador i el senador Miquel Aubà estan treballant per presentar iniciatives a les dues Cambres per desencallar la qüestió.