Els bombers dels parcs de Tortosa i Amposta denuncien que funcionen amb efectius per sota del mínim legal

El cos de Bombers també denuncia les mancances de material, vehicles o comandaments per poder garantir un servei de qualitat

Un dels parcs que es troba sota mínims, a Amposta.
Un dels parcs que es troba sota mínims, a Amposta. | Assemblea de Bombers de Catalunya
Redacció
12 de desembre del 2018
Actualitzat a les 18:15h
Els bombers dels parcs de Tortosa i Amposta han denunciat públicament que continuen prestant el servei amb un nombre d'efectius per sota del requeriment mínim legal. En el cas de Tortosa, treballen amb dos funcionaris menys dels que estableix la normativa, mentre que el d'Amposta ho fa amb un menys. En una situació similar, asseguren, es troben també els parcs de Tarragona, Reus i Valls.

Pel que fa al mínim, es refereix a la dotació indispensable per garantir un servei de qualitat. Al marge del capítol de personal, des del cos de Bombers també denuncien mancances de material, vehicles o comandaments, entre d'altres. En el cas del parc d'Amposta, els bombers han enviat una carta a l'alcalde, Adam Tomàs, exposant-li que esta situació pot afectar el municipi i suposar un "risc de demora" en el cas de simultaneïtat de serveis.

L'Assemblea permanent de Bombers i Bomberes de la Generalitat se'n feia ressò a través de Twitter de la situació del Parc d'Amposta, on es comunicava que es trobaven amb un 25% menys d'efectius. Segons precisen, el mínim de bombers per al parc de la capital del Montsià és de quatre, però actualment es donen situacions en què només hi ha tres professionals de guàrdia.