La Guardia Civil comissa cinc bussons per a la captura d’angula a la desembocadura de l’Ebre

Els exemplars capturats han estat retornats al medi

Agents del Deprona, amb els bussons comissats a Deltebre.
Agents del Deprona, amb els bussons comissats a Deltebre. | Cedida
Redacció
03 de desembre del 2018
Actualitzat a les 16:06h
Agents del Destacament de Protecció de la Natura (Deprona) de la Guàrdia Civil al Delta de l’Ebre van comissar cinc “bussons” que van localitzar a la desembocadura de l’Ebre en el decurs d’un operatiu dirigit a combatre la captura furtiva d’angula. Segons la Guàrcia Civil, els bussons estaven sent utilitzats il·legalment.

Dins de l'operatiu, es van realitzar un total de 17 inspeccions en diversos llocs propicis per a la captura de l'angula, i el passat 27 de noviembre van observar a la zona de l’ Illa de Gracia, a Deltebre, com una persona instal·lava diversos arts per a la captura de l'angula i els agents van sortitat que l'activitat que realitzava podia ser il·legal, ja que a la zona no existia cap punt autoritzat per a la captura de l'espècie.

Per este motiu van identificar el presumpte infractor i van descobrir que als arts de pesca instal·lats se'ls havien estat retirats els precintes numèrics, de manera que resultava  impossible la identificació del propietari. A l'interior d'un d'ells van localitzar 15 exemplars d'anguila, que com presentaven gran vitalitat van ser retornats al seu mitjà natural.
Les infraccions observades van ser posades en coneixement del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, per a l'obertura d'un procediment sancionador contra l'infractor.