L'antic col·legi de les Monges ja és propietat de l'Ajuntament d'Amposta

Formalitzat el contracte de compra-venda per un import total de 470.000 euros | Declarat Bé Cultural d'Interès Local, la voluntat és traslladar-hi Esardi

Signatura de la compra.
Signatura de la compra. | Cedida
Redacció
23 de novembre del 2018
Actualitzat a les 11:57h
L’antic col·legi de les Monges ja forma part del patrimoni municipal de la ciutat d’Amposta. Este dijous al matí, l’alcalde Adam Tomàs, ha formalitzat, davant notari, el contracte de compra-venda amb la Sareb, que era propietària de l’immoble, per un import total de 470.000€.

«Recuperem així un espai amb un alt valor patrimonial i històric al centre de la ciutat i ho fem a preu de metre quadrat molt ajustat, que s’ha rebaixat en un 60% gràcies a que vam catalogar-lo Bé Cultural d’Interès Local (BCIL). Són 2.200 metres quadrats d’edifici històric que ara podrem recuperar», exposava l'alcalde, Adam Tomàs.  «La part històrica del convent està protegida i no es pot tombar; s’ha de restaurar. De fet, un dels grans atractius del col·legi és l’escalinata i altres elements arquitectònics, que recuperarem, tot i que s’hauran de traure motllos d’alguns elements que estan molt malament per poder-los reproduir com els originals tal i com hem fet a l’edifici de l’antic Sindicat», afegia l'alcalde.

Tomàs assegura que la voluntat del consistori és obrir el pati interior del col·legi al carrer Alcalde Palau i Quer: «La part més nova de l’edifici, la que dona a este carrer, la podrem tombar i així podrem tindre un nou espai públic al centre de la ciutat», diu l’alcalde. Així, la voluntat de l’equip de govern és recuperar l’edifici històric i ubicar-hi les dependències de l’Escola d’Art i Disseny d’Amposta (ESARDI). «Esardi té molt potencial de creixement; pot acabar convertint-se en una escola superior d’art i disseny, però no pot fer-ho a l’emplaçament actual», segons Tomàs.

L’edifici, inaugurat l’abril del 1925 i declarat BCIL el gener de 2017, conté elements d’inspiració modernista, sobretot al pati interior, amb l’escalinata com a element central. Va ser utilitzat com a escola fins l’any 2000, quan el col·legi Sagrat Cor es va traslladar a un edifici nou a les afores de la ciutat. Després va passar a mans privades. La signatura d’esta operació es va fer en un acte obert a la premsa al pati del mateix col·legi.