Pas previ per enderrocar nou construccions il·legals a l’Ebre

Concurs per adjudicar la redacció dels projectes d’enderroc. Estan situades principalment en sòl no urbanitzable.

Redacció
17 de gener del 2014
El DOGC publica avui l’inici del concurs per adjudicar la redacció de 27 projectes d’enderroc de construccions arreu de Catalunya, de les quals 9 a les Terres de l’Ebre, principalment situades en sòl no urbanitzable. Es tracta de construccions que han estat declarades il·legals arran de resolucions del Departament de TES ratificades mitjançant sentència ferma. Les nou edificacions a l’àmbit de les Terres de l’Ebre es troben als municipis d’Amposta, Ginestar, Santa Bárbara, Gandesa, Deltebre i Ulldecona. El valor estimat del contracte és de 83.200 euros.

El Departament de Territori i Sostenibilitat, com l’administració competent en matèria de protecció de la legalitat urbanística, té el deure d’executar de forma subsidiària els enderrocs de construccions il·legals quan els seus propietaris no actuen. En este sentit, la redacció del projecte d’enderroc constitueix un pas previ necessari.

Atesa la gran quantitat d’expedients de protecció de la legalitat urbanística en tràmit, el Departament ha decidit treure a concurs la redacció d’estos 27 projectes d’enderroc. D’aquesta manera, es garantirà el compliment del deure d’execució subsidiària i s’obrirà el procediment “a tots els professionals de l’arquitectura i la construcció en un moment de forta crisi del sector”, segons la nota del TES.

L’encàrrec comprèn la totalitat dels treballs i serveis a realitzar pel contractista per a la redacció dels projectes, així com les tasques a desenvolupar pel responsable coordinador en matèria de seguretat i salut. El valor estimat de tot el contracte, sense IVA, és de 83.200 euros. El Departament de TES ja va convocar l’any passat un primer concurs per adjudicar la redacció de 23 projectes d’enderroc al conjunt del país.