La Ràpita vol convertir la donació de sang en una experiència

El municipi celebra la 6a Marató de Donació de Sang i de plasma el 17 de novembre

La 6a Marató de Sang de la Ràpita serà el 17 de novembre.
La 6a Marató de Sang de la Ràpita serà el 17 de novembre. | Cedida
Redacció
13 de novembre del 2018
Actualitzat a les 17:29h
La 6a Marató de Sang de Sant Carles de la Ràpita, que tindrà lloc el 17 de novembre al Pavelló Firal, segueix la línia de les Maratons d’este 2018 convertint l’acció en una “caixa d’experiències”. La Marató durarà un total de 12 hores ininterrompudes, concretament de les 9 del matí a les 21 hores del vespre. 

Sota el lema “La superexperiència de la donació de sang. Molt més del que dones”, els donants rebran un desplegable equivalent a una caixa d’experiència que podran regalar, amb la finalitat d’animar a altres persones a què es facin donants. Entre les caixes es podrà triar diferents opcions com “Una escapada a donar sang”, una experiència “100% bon rotllo” o “Una donació en grup”. La Marató té com a objectiu convertir el gest solidari en una jornada festiva i participativa, per això han organitzat tot un seguit d’activitats durant la jornada. A les 12 hores actuarà el Grup de Lectura Poesia de la Ràpita, mentre paral·lelament hi haurà una cercavila per la ciutat. A la tarda actuarà la Colla de gegants i dolçainers l’Esbart Dansaires Rapitencs. A més, durant tot el matí també hi haurà una petita mostra de comerç, organitzada per la Unió de Comerç Rapitenc.

“S’espera aconseguir altra vegada una xifra propera a les 400 donacions, com en les edicions anteriors”, ha afirmat la doctora Virginia Callao, del Banc de Sang i Teixits. La Marató de Sang inclou enguany també la possibilitat de donar plasma durant tota la jornada. La donació de plasma és molt semblant a la de sang, però més llarga, ja que dura fins a 45 minuts, per això  cal avisar amb antelació. Així, tothom qui hi estigui interessat s’ha de posar en contacte amb el Banc de Sang.

Per altra banda, a partir de principis de l’any vinent, els donants rebran un SMS informant que la seua donació surt de les neveres del Banc de Sang per a ser transfosa a un pacient. Una part més de l’experiència, amb el que es vol aconseguir que les persones donants coneguen de primera mà com s’utilitza la seua sang.