Tres-centes representants de 31 entitats es reunixen a Gandesa en la Trobada de Dones de les Terres de l'Ebre

L'acte central de la jornada ha estat una conferència de la periodista i filòloga Pilar Rahola, titulada "Les dones d'avui"

Les dones d'avui ha estat el tema de la conferència dictada per Pilar Rahola.
Les dones d'avui ha estat el tema de la conferència dictada per Pilar Rahola. | Cedida
Redacció
10 de novembre del 2018
Actualitzat a les 17:20h
Avui ha tingut lloc a Gandesa la Trobada de Dones de les Terres de l'Ebre, que ha aplegat unes tres-centes dones de 31 entitats de les Terres de l'Ebre i el Priorat. La presidenta de l'Institut Català de les Dones, Núria Balada; el delegat del Govern de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, i el president del Consell Comarcal de la Terra Alta, Carles Luz, han sigut les autoritats que han presidit la trobada, celebrada en la sala d'actes d'un celler de la capital de la Terra Alta.

L'acte ha començat amb una taula rodona on representants de les entitats han exposat la realitat de la participació femenina en cadascuna de les comarques de les Terres de l'Ebre i han definit els reptes de futur, com la implicació de les dones més joves i dels homes en l'activisme per a la igualtat efectiva de dones i homes. El president comarcal, Carles Luz, s'ha felicitat per l'interès que ha despertat aquesta iniciativa i per la gran assistència de dones que s'han aplegat avui a Gandesa. També ha fet esment a la "gran quantitat de propostes que s'han generat per tal d'aconseguir la igualtat de gènere" durant els debats que han tingut lloc. El president de la Terra Alta ha qualificat les associacions de dones ebrenques de ser el "pal de paller del dinamisme cultural i social dels nostres municipis".

En acabar la primera part de la trobada, només per a les persones inscrites, ha tingut lloc un esmorzar entre els participants i, posteriorment, s'ha iniciat l'acte central de la jornada: una conferència de la periodista i filòloga Pilar Rahola, titulada "Les dones d'avui". Rahola ha explicat que l'objectiu de la seua intervenció era incidir en què "significa la lluita per la igualtat de dret entre hòmens i dones. El que sap més greu de tot plegat és que després dels decennis que han passat des que va començar esta lluita encara hi hagi una realitat duríssima arreu del món".