Les jornades micològiques tornen a mostrar la riquesa boletaire ebrenca

Se celebraran entre el 2 i el 4 de novembre a les instal·lacions del Museu de les Terres de l'Ebre, a Amposta

Imatge de les jornades micològiques de l'any passat.
Imatge de les jornades micològiques de l'any passat. | Cedida
Redacció
31 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 12:05h
L’Associació Micològica de les Terres de l’Ebre “BITXAC”, el Museu de les Terres de l’Ebre i l’ajuntament d’Amposta organitzen les XIV Jornades Micològiques de les Terres de l’Ebre que es duran a terme entre el 2 i el 4 de novembre a les instal·lacions del mateix museu.
 
Estes jornades inclouen una extensa mostra micològica on es podrà conèixer i veure una part important de la rica biodiversitat de bolets que podem trobar a les Terres de l’Ebre i comarques veïnes. A més, el programa d’activitats inclou visites guiades a la mostra i una sortida guiada gratuïta per conèixer en el camp els nostres bolets i on els participants aniran acompanyats dels micòlegs de l’Associació “Bitxac”.
 
Amb esta jornada es pretén incrementar els coneixements micològics de les Terres de l’Ebre i divulgar i valoritzar el fascinant món dels bolets entre totes aquelles persones que hi estiguen interessades. En este sentit, s’incentiva la participació ciutadana en les activitats que formen part de les jornades com ara la sortida micològica (programada per al diumenge dia 4 de novembre) que permetrà als assistents conèixer les diferents espècies de fongs que es troben en l’excursió que es realitzarà al llarg del matí.
 
Al llarg dels tres dies de les jornades tothom que vulga també pot col·laborar facilitant bolets recollits per ells mateixos, per tal de que siguen examinats pels micòlegs de l’associació Bitxac i després incorporar-los a la mostra micològica.
 
PROGRAMA
 
Divendres 3 de novembre
 
De 17 a 20 h. XIV Mostra Micològica de les Terres de l’Ebre al vestíbul del Museu de les Terres de l’Ebre
 
19.00 h. Visita guiada a la XIV Mostra Micològica, a càrrec dels membres de l’Associació de Micologia de les Terres de l’Ebre “Bitxac”
 
Dissabte 4 de novembre
 
De 10 a 14 h i de 17 a 20 h. XIV Mostra Micològica de les Terres de l’Ebre al vestíbul del Museu de les Terres de l’Ebre
 
18.30 h Visita guiada a la XIV Mostra Micològica a càrrec dels membres de l’Associació de Micologia de les Terres de l’Ebre “Bitxac”
 
Diumenge 4 de novembre
 
7.00 h. Sortida guiada gratuïta per conèixer els nostres bolets, a càrrec dels membres de Bitxac. Punt de trobada davant del Museu de les Terres de l’Ebre.
 
D’11 a 14 h. XIV Mostra Micològica de les Terres de l’Ebre al vestíbul del Museu de les Terres de l’Ebre